Kıymalı Kaşarlı Patates Kapama

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kıymalı Kaşarlı Patates Kapama Tanımı İçin Materyaller

Kızartmak için;
6-7 adet patates (orta boy)
Sos için;
500 gram kıyma
1 adet soğan (orta boy)
3 adet sivri biber
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Domates (ben konserve kullandım 1 kavanoz)
2 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Kıymalı Kaşarlı Patates Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patateslerimizi soyup yuvarlak yuvarlak kesiyoruz.
Derin bir yağda kızartıyoruz.
Kızarttığımız patatesleri bir borcam kabında sırayla boşluk olmayacak halde diziyoruz.
Daha sonra bir tavaya kıymamızı alıp 3-4 yemek kaşığı yağ ile kavuruyoruz.
Kıymanın rengi dönmeye yakın soğan, sarımsak ve biberimizi ekliyoruz.
Kavrulan harcımıza salça ve baharatları da ekleyip tekrar 1 dk kadar kavuruyoruz. Bu esnada artık domatesi ekleyebiliriz.
5 dk kadar piştikten sonra altını kapatıp maydanozu ekleyebiliriz.
Hazırladığımız harcımızı, dizdiğimiz patateslerin üstüne yayıyoruz.
En son üstüne kaşarlarımızı ekleyip 180 derece fırında kaşarlarımız eriyip kızarıncaya kadar pişirelim. Varsayımı 15-20 dk kadar. Afiyet olsun .
Kıymalı Kaşarlı Patates Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt