Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
1 paket kuru maya
3 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Alabildiği kadar un (Yavaş yavaş ekleyerek yoğurun)
İç harcı için
400 gram kıyma
3 adet sivribiber
2 adet domates
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
Karabiber
Toz pulbiber
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi
Tereyağ
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Domatesleri rendeleyin.
Soğanları, maydanozu, sarımsakları ve yeşil biberleri incecik doğrayın.
Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabına kaldırın.
Toz maya su, tuz ve unu karıştırıp üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Hafif un serptiğiniz tezgaha alıp hamuru yaklaşık 10-15 dakika yoğurun.
Üzerini kapatıp iki katına çıkana kadar mayalandırın. (yaklaşık 3-4 saat oda sıcaklığına göre)kabaran hamurun yavaşça havasını alıp yoğurarak üzeri gergin top şeklini verip üzerini kapatıp bir yarım saat daha dinlendirin.
Fırını 200 c de ısıtın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
Unladığınız tezgahın üzerinde hamuru elinizle açıp pide şeklini verin.
Harcı içine eşit miktarda koyup yayın.
Kenarlarını kapatıp uç kısımları bastırarak kapatın.
Pideleri tepsiye koyun.
Kenarlarına yumurta sarisi ve 1 kaşık pekmez ile karıştırıp sürün yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartmadan önce kaşarları serpip, erimesini bekliyoruz.
Pişen pidenin kenarlarına tereyağ sürüp, 10 dakika sonra dilimleyip servis edin. Toplam 8 adet çıkıyor ama bu kişinin açma şekline göre değişiyor afiyet olsun
Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kuru maya
3 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Alabildiği kadar un (Yavaş yavaş ekleyerek yoğurun)
İç harcı için
400 gram kıyma
3 adet sivribiber
2 adet domates
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
Karabiber
Toz pulbiber
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi
Tereyağ
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Domatesleri rendeleyin.
Soğanları, maydanozu, sarımsakları ve yeşil biberleri incecik doğrayın.
Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabına kaldırın.
Toz maya su, tuz ve unu karıştırıp üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Hafif un serptiğiniz tezgaha alıp hamuru yaklaşık 10-15 dakika yoğurun.
Üzerini kapatıp iki katına çıkana kadar mayalandırın. (yaklaşık 3-4 saat oda sıcaklığına göre)kabaran hamurun yavaşça havasını alıp yoğurarak üzeri gergin top şeklini verip üzerini kapatıp bir yarım saat daha dinlendirin.
Fırını 200 c de ısıtın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
Unladığınız tezgahın üzerinde hamuru elinizle açıp pide şeklini verin.
Harcı içine eşit miktarda koyup yayın.
Kenarlarını kapatıp uç kısımları bastırarak kapatın.
Pideleri tepsiye koyun.
Kenarlarına yumurta sarisi ve 1 kaşık pekmez ile karıştırıp sürün yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartmadan önce kaşarları serpip, erimesini bekliyoruz.
Pişen pidenin kenarlarına tereyağ sürüp, 10 dakika sonra dilimleyip servis edin. Toplam 8 adet çıkıyor ama bu kişinin açma şekline göre değişiyor afiyet olsun
Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı