Son konular

Kıymalı Kavurmalı Pide

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kıymalı Kavurmalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
4 su bardağı un
1 paket instant kuru maya
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı silme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için ;
Yarım kilo kıyma veya kuşbaşı et
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
1 tane soğan
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı

Kıymalı Kavurmalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu yapalım, 3 su bardağı un ortasına havuz yapıp maya, şeker, tuz ,su, yağ karıştıralım.Yumuşak bir hamur olsun.
Üzerini kapatıp saralım ,40 dk beklesin kabarsın.
İç harcını yapalım ister elinizle doğrayın isterseniz blander makinesi ile biberleri kıymayı veya küçük kuşbaşı eti soğanı baharatları makine ile keselim.
Çıkarıp dolapta dinlendirelim.
Hamurumuzu tezgaha alalım ,10 parçaya keselim .
Üzerini kapatalım birer parça alıp şekil verelim .
Uzun merdane ile açalım açtığımız hamuru yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine alıp iç harcını tepsi içinde koyalım.
Kenarları ve üst alt hamuru birleştirelim .
Yumurta sarısını kenarlara sürelim .
Önceden ısıtılan fırında 200 derece pişirelim harika oldu afiyet olsun.
Kıymalı Kavurmalı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt