Kıymalı Kızartma Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı su
1 adet yumurta
1 bal kaşığı toz maya
Tuz
Alabildiği kadarda un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi için;
400 gram kıyma
1 büyük soğan
Yarım bal kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı kekik
Tuz
Kızartmak için ;
1 kase sıvı yağ
Kıymalı Kızartma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurunu yapıyoruz.
Un hariç öbür gereçleri su,süt maya, yumurta, tuz uygunca çarpıyoruz .
Yavaş yavaş unu ekleyip ele çok yapışmayan bir hamur elde ediyoruz lakin yumuşacık olacak halde hamurumuzu yoğuruyoruz.
Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip tekrar hamuru toparlıyoruz 14 dk dinlendiriyoruz.
İçi için soğanları küçük bir formda doğuyoruz.
Kıyma ve baharatları ekleyip yeterlice yoğuruyoruz 5 dk dinlendiriyoruz.
Hamuru eşit küçük modüllere bölüp açıyoruz .
İçine hazırladığımız harcı yayıp üzeri kızarana kadar orta ateşte kızartıyoruz çok lezzetli oluyor şimdiden afiyet olsun.
Kıymalı Kızartma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı su
1 adet yumurta
1 bal kaşığı toz maya
Tuz
Alabildiği kadarda un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi için;
400 gram kıyma
1 büyük soğan
Yarım bal kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı kekik
Tuz
Kızartmak için ;
1 kase sıvı yağ
Kıymalı Kızartma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurunu yapıyoruz.
Un hariç öbür gereçleri su,süt maya, yumurta, tuz uygunca çarpıyoruz .
Yavaş yavaş unu ekleyip ele çok yapışmayan bir hamur elde ediyoruz lakin yumuşacık olacak halde hamurumuzu yoğuruyoruz.
Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip tekrar hamuru toparlıyoruz 14 dk dinlendiriyoruz.
İçi için soğanları küçük bir formda doğuyoruz.
Kıyma ve baharatları ekleyip yeterlice yoğuruyoruz 5 dk dinlendiriyoruz.
Hamuru eşit küçük modüllere bölüp açıyoruz .
İçine hazırladığımız harcı yayıp üzeri kızarana kadar orta ateşte kızartıyoruz çok lezzetli oluyor şimdiden afiyet olsun.
Kıymalı Kızartma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı