Kıymalı Kolay Mantı Tanımı İçin Gereçler
1 paket milföy
İç harcı için;
300 gr kıyma
1 kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
50 gr (2 yemek kaşığı) tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut tereyağı
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı pulbiber
Üzerine sürmek için;
Tereyağı
Üzerini süslemek için;
Yoğurt
Pulbiber
Kıymalı Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kıyma harcına rendelenmiş soğan ,karabiber, tuz karıştırın.
Milföyleri tek tek masaya dizin biraz yumuşayınca hamurlar her kareyi 4 de bölün kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı ortasına koyup, dört köşesini ortaya ortaya toplayın kıymalar gözükmeyecek formda kapatın.
Kapalı yer alta çevirip yağlanmış tepsiye dizin.
Bitince üzerine eritilmiş tereyağı sürüp 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Fırında çıkarınca biraz soğuyunca sarmısaklı yoğurt yağ toz ve pulbiber kızdırıp, dökün ve afiyet olsun.
Kıymalı Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket milföy
İç harcı için;
300 gr kıyma
1 kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
50 gr (2 yemek kaşığı) tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut tereyağı
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı pulbiber
Üzerine sürmek için;
Tereyağı
Üzerini süslemek için;
Yoğurt
Pulbiber
Kıymalı Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kıyma harcına rendelenmiş soğan ,karabiber, tuz karıştırın.
Milföyleri tek tek masaya dizin biraz yumuşayınca hamurlar her kareyi 4 de bölün kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı ortasına koyup, dört köşesini ortaya ortaya toplayın kıymalar gözükmeyecek formda kapatın.
Kapalı yer alta çevirip yağlanmış tepsiye dizin.
Bitince üzerine eritilmiş tereyağı sürüp 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Fırında çıkarınca biraz soğuyunca sarmısaklı yoğurt yağ toz ve pulbiber kızdırıp, dökün ve afiyet olsun.
Kıymalı Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı