Son konular

Kıymalı Krep

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kıymalı Krep Tanımı İçin Gereçler

Krep için :
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz
İç harcı için:
2 adet büyük kuru soğan
200 gram kıyma
3 adet yeşil biber
1 adet domates rendesi yahut
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Pul biber
Kekik
İstediğiniz baharatlar olabilir
Kızartmak için;
1 tatlı kaşığı sıvı yağ (1 adet krep için)

Kıymalı Krep Tanımı Yapılışı

Yumurtayı çırpalım.
Süt, su, kabartma tozu, tuz, aldığı kadar un ekleyelim.
Akışkan cıvık bir hamur elde edelim.
İç harcı için kuru soğanı piyazlık ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
Akabinde kıyma ekleyip kavurmaya devam edelim.
İnce kıyılmış yeşil biberi de kavuralım domates rendesi ekleyelim.
Tuz ve baharatlarını ek edelim.
Domates rendesi de kavrulduktan sonra.
1 büyük çay bardağı su ekleyelim. (iç harcının yumuşacık hoş pişmesi gerekir).
Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım.
Krep harcından bir kepçe yanmaz yapışmaz tavaya dökelim.
Tavayı iki tarafa sallayarak yayılmasını sağlayalım (akışkan olduğu için aslında yayılacaktır ).
Kızartırken krep in ön kısmına istediğiniz oranda sıvı yağ gezdirelim.
Önlü gerili kızartalım.
Krep in ortasına 1. 5 -2 yemek kaşığı kıymalı harç alalım.
Uzun rulo saralım.
Sıcak servis yapalım afiyet olsun.
 
Üst Alt