Kıymalı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
1 orta uzunluk lahana
2 bardak pirinç
150 gr kıyma
1 baş soğan
1-2 adet yeşil biber
Bir tutam maydanoz
1 er kaşık domates ve biber salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
Lahanayı yıkayıp fotoğraftaki üzere kare biçiminde keselim.
Kullanacağımız kadarını tencereye alıp haşlayalım. Yaklaşık 15 dakika kâfi.
Bir tavaya yağ dökelim, rondodan geçirdiğimiz soğanı, ince ince doğradığımız biberleri ve kıymayı biraz kavuralım.
Kıymalı harcın içine yıkadığımız pirinçleri, salçayı, maydanozu, tuzu ve baharatları da ek edip, yarım bardak kadar su ile pişirelim.
Haşlanmış lahanayı hazırladığımız harç ile sarıp tencereye dizelim.
Tuzunu ve suyunu ayarlayıp, üzerine bir tabak kapatarak orta ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.
1 orta uzunluk lahana
2 bardak pirinç
150 gr kıyma
1 baş soğan
1-2 adet yeşil biber
Bir tutam maydanoz
1 er kaşık domates ve biber salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
Lahanayı yıkayıp fotoğraftaki üzere kare biçiminde keselim.
Kullanacağımız kadarını tencereye alıp haşlayalım. Yaklaşık 15 dakika kâfi.
Bir tavaya yağ dökelim, rondodan geçirdiğimiz soğanı, ince ince doğradığımız biberleri ve kıymayı biraz kavuralım.
Kıymalı harcın içine yıkadığımız pirinçleri, salçayı, maydanozu, tuzu ve baharatları da ek edip, yarım bardak kadar su ile pişirelim.
Haşlanmış lahanayı hazırladığımız harç ile sarıp tencereye dizelim.
Tuzunu ve suyunu ayarlayıp, üzerine bir tabak kapatarak orta ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.