Kıymalı Lazanya Tanımı İçin Materyaller
250 gr orta yağlı dana kıyma
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet kapya biber
1 adet kapya sarı biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kutu domates sosu
Tuz, kırmızı toz biber, sarımsak tozu
Maydanoz kurusu
1 paket lazanya hamuru
Beşemel sosu için;
500 ml süt
30 gr tereyağ
2,5 yemek kaşığı un
Tuz muskuat baharatı yoksa da olur
Sarımsak tozu
Üzerine;
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Kıymalı Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle uygun bir tencerede kıymayı kavuralım .
Üzerine doğranmış soğanları ek edelim.
Daha sonra biberleri ek ederek 3- 4 dk kavuruyoruz .
Daha sonra salça ve küp küp doğranmış domatesleri ek ediyoruz ve domates sosunu ek ediyoruz .
Şayet kıvamı çok katı ise bir kase su ek ederek kıvamını ayarlıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan sosumuzun altını kapatıp beşamel sosumuzun hazırlığına başlıyoruz.
Birinci olarak tencereye tereyağı eritip üzerine unu ek ediyoruz.
Un kokusu çıkana kadar kavurma süreci yapıyoruz.
Daha sonra üzerine sütü ek edip baharatlarınıda ek ediyoruz ve kıvamlı oluncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Ben küçük borcam kullandım 2 adet borcama yaptım isterseniz büyük uzunluk borcam kullanabilirsiniz .
Sıvı yağ ile yağlanmış borcama birinci lazanya hamurlarını diziyoruz .
Üzerine kıymalı sosu her yerine yayıyoruz ve onun üzerinedir beşamel sosumuzu gezdirerek tam 4 kat yapıyoruz.
En üst kata kıyma ve beşamel sostan sonra kaşar peyniri rendeleyip evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 ila 30 dakika pişiriyoruz ve servis yapıyoruz afiyet şifa olsun
Kıymalı Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gr orta yağlı dana kıyma
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet kapya biber
1 adet kapya sarı biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kutu domates sosu
Tuz, kırmızı toz biber, sarımsak tozu
Maydanoz kurusu
1 paket lazanya hamuru
Beşemel sosu için;
500 ml süt
30 gr tereyağ
2,5 yemek kaşığı un
Tuz muskuat baharatı yoksa da olur
Sarımsak tozu
Üzerine;
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Kıymalı Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle uygun bir tencerede kıymayı kavuralım .
Üzerine doğranmış soğanları ek edelim.
Daha sonra biberleri ek ederek 3- 4 dk kavuruyoruz .
Daha sonra salça ve küp küp doğranmış domatesleri ek ediyoruz ve domates sosunu ek ediyoruz .
Şayet kıvamı çok katı ise bir kase su ek ederek kıvamını ayarlıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan sosumuzun altını kapatıp beşamel sosumuzun hazırlığına başlıyoruz.
Birinci olarak tencereye tereyağı eritip üzerine unu ek ediyoruz.
Un kokusu çıkana kadar kavurma süreci yapıyoruz.
Daha sonra üzerine sütü ek edip baharatlarınıda ek ediyoruz ve kıvamlı oluncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Ben küçük borcam kullandım 2 adet borcama yaptım isterseniz büyük uzunluk borcam kullanabilirsiniz .
Sıvı yağ ile yağlanmış borcama birinci lazanya hamurlarını diziyoruz .
Üzerine kıymalı sosu her yerine yayıyoruz ve onun üzerinedir beşamel sosumuzu gezdirerek tam 4 kat yapıyoruz.
En üst kata kıyma ve beşamel sostan sonra kaşar peyniri rendeleyip evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 ila 30 dakika pişiriyoruz ve servis yapıyoruz afiyet şifa olsun
Kıymalı Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı