Kıymalı Lazanya Tanımı İçin Gereçler
400 gram kıyma
400 gram mantar
1 tane havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım kiloluk domates sosu( yoksa domates rendesi)
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
Yapacağınız kaba nazaran ön pişirilme gerektirmeyen lazanya yaprakları
Kaşar peyniri rendesi
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Üzeri için;
Kaşar peyniri rendesi
Kıymalı Lazanya Tanımı Yapılışı
Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım.
Kıymayı tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim .
Üzerine rendelenmiş havucu ek edip biraz kavuralım.
Daha sonra ince doğranmış mantarları da ek edip yüksek ateşte pişirelim.
Domates salçasını ek edip karıştıralım .
Üzerine rendelenmiş domatesi de ekleyip tuz ve karabiber ek edip karıştıralım.
Suyu az gelirse 1 bardak daha ek edebiliriz ( lazanyanın pişmesi için sulu bir harç olması lazım)
Birkaç dakika sosla pişirip ocaktan alalım. Beşamel sosu için tencereye tereyağını alalım eritip unu ek edelim .Hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine sütü yavaş yavaş ek edelim.
Tuz ve karabiber atıp biraz yoğunlaşınca ocaktan alalım.
Yapacağımız fırın kabına biraz beşamel döküp yayalım .
Üzerine biraz harçtan koyup onuda yayalım.
Üzerine lazanya yaprakları üst üste gelmeyecek formda dizelim.
Ortada kaşar peyniri rendesi serpelim .
Kap dolana kadar birebir süreci uygulayın.
En son kalan kıymalı harcı üzerine gezdirip çokça kaşar peyniri serpelim.
Yağlı kağıdı ıslatıp üzerine yayalım .
Evvelden ısıtılmış 210 derece fırında 30 dakika bu halde pişirelim .
Daha sonra kağıdı alıp 10 dakikada kaşar peyniri kızarana kadar pişirelim.
Fırından alıp 10 dakika dinlendirip bol salatayla servis edebilirsiniz afiyet olsun.
400 gram kıyma
400 gram mantar
1 tane havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım kiloluk domates sosu( yoksa domates rendesi)
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
Yapacağınız kaba nazaran ön pişirilme gerektirmeyen lazanya yaprakları
Kaşar peyniri rendesi
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Üzeri için;
Kaşar peyniri rendesi
Kıymalı Lazanya Tanımı Yapılışı
Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım.
Kıymayı tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim .
Üzerine rendelenmiş havucu ek edip biraz kavuralım.
Daha sonra ince doğranmış mantarları da ek edip yüksek ateşte pişirelim.
Domates salçasını ek edip karıştıralım .
Üzerine rendelenmiş domatesi de ekleyip tuz ve karabiber ek edip karıştıralım.
Suyu az gelirse 1 bardak daha ek edebiliriz ( lazanyanın pişmesi için sulu bir harç olması lazım)
Birkaç dakika sosla pişirip ocaktan alalım. Beşamel sosu için tencereye tereyağını alalım eritip unu ek edelim .Hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine sütü yavaş yavaş ek edelim.
Tuz ve karabiber atıp biraz yoğunlaşınca ocaktan alalım.
Yapacağımız fırın kabına biraz beşamel döküp yayalım .
Üzerine biraz harçtan koyup onuda yayalım.
Üzerine lazanya yaprakları üst üste gelmeyecek formda dizelim.
Ortada kaşar peyniri rendesi serpelim .
Kap dolana kadar birebir süreci uygulayın.
En son kalan kıymalı harcı üzerine gezdirip çokça kaşar peyniri serpelim.
Yağlı kağıdı ıslatıp üzerine yayalım .
Evvelden ısıtılmış 210 derece fırında 30 dakika bu halde pişirelim .
Daha sonra kağıdı alıp 10 dakikada kaşar peyniri kızarana kadar pişirelim.
Fırından alıp 10 dakika dinlendirip bol salatayla servis edebilirsiniz afiyet olsun.