SoruCevap
Yeni Üye
Kıymalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1 paket makarna
Yarım çay bardağı sıvı yağ
200 gr kıyma
1 tane orta uzunluk soğan
3 tane orta uzunluk domates
1 yemek kaşığı silme biber salçası( domates salçası da olur)
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon ve tuz
Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak makarnayı haşlayalım.
Soğanı piyazlık doğrayalım.
Tencereye yağı alıp soğanı kavuralım.
Kıymayı ekleyip kavuralım.
Salçayı ekleyip konusu çıkana kadar kavuralım.
Küp küp doğranmış domates ekleyip karıştıralım.
Toz biber, karabiber, kimyon ve tuz ekleyelim.
Ardından haşlanmış makarna suyunu bir su bardağı kadar sosun içine ekleyip sosu uygunca pişirelim.
Haşlanmış makarnayı ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım.
Servise hazır afiyet olsun
Kıymalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket makarna
Yarım çay bardağı sıvı yağ
200 gr kıyma
1 tane orta uzunluk soğan
3 tane orta uzunluk domates
1 yemek kaşığı silme biber salçası( domates salçası da olur)
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon ve tuz
Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak makarnayı haşlayalım.
Soğanı piyazlık doğrayalım.
Tencereye yağı alıp soğanı kavuralım.
Kıymayı ekleyip kavuralım.
Salçayı ekleyip konusu çıkana kadar kavuralım.
Küp küp doğranmış domates ekleyip karıştıralım.
Toz biber, karabiber, kimyon ve tuz ekleyelim.
Ardından haşlanmış makarna suyunu bir su bardağı kadar sosun içine ekleyip sosu uygunca pişirelim.
Haşlanmış makarnayı ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım.
Servise hazır afiyet olsun
Kıymalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı