Kıymalı Makarna Tanımı İçin Materyaller
Yarım paket kelebek makarna
250 gram kıyma
1 tane orta uzunluk soğan
2 tane domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kıymalı Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ben birinci evvel kıymayı pişirmek istedim.
Uygun bir tavaya yağları koyduktan sonra kıyamamızı alıp suyunu salana kadar kavuruyoruz.
Yemeklik doğradığım soğanı ek edip uygunca pişine kadar kavuruyoruz.
Domatesleri ve sarımsağı soyup incecik yemeklik doğrayıp ek ediyoruz.
Birkaç defa karıştırdıktan sonra salçayı ek edip uygunca pişine kadar kavuruyoruz.
Kavrulan kıyamanın altını kapatıp kenara aldıktan sonra makarnayı pişirmeye başlıyoruz.
Ben makarnayı kavurarak yapmayı tercih ediyorum.
Makarnayı uygun bir tencereye alıp yağı ek edip biraz kavuruyoruz.
Hafif kavrulan makarnaya sıcak suyu ek edip biraz tuz atıp suyunu çekene kadar pişiriyorum.
Pişen makarnamı 15 dk dinlenmeye alıyorum.
Evvelce kavurduğum kıymayı biraz ısıtıp makarnaya ek ediyorum ve güzelce karıştıralım.
Kıymalı makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.
İsterseniz makarnayı haşlayarak da pişirebilirsiniz.
Deneyen arkadaşlar lütfen yorum yapmayı unutmayın. .
Yeni tarifler de görüşmek üzere
Yarım paket kelebek makarna
250 gram kıyma
1 tane orta uzunluk soğan
2 tane domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kıymalı Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ben birinci evvel kıymayı pişirmek istedim.
Uygun bir tavaya yağları koyduktan sonra kıyamamızı alıp suyunu salana kadar kavuruyoruz.
Yemeklik doğradığım soğanı ek edip uygunca pişine kadar kavuruyoruz.
Domatesleri ve sarımsağı soyup incecik yemeklik doğrayıp ek ediyoruz.
Birkaç defa karıştırdıktan sonra salçayı ek edip uygunca pişine kadar kavuruyoruz.
Kavrulan kıyamanın altını kapatıp kenara aldıktan sonra makarnayı pişirmeye başlıyoruz.
Ben makarnayı kavurarak yapmayı tercih ediyorum.
Makarnayı uygun bir tencereye alıp yağı ek edip biraz kavuruyoruz.
Hafif kavrulan makarnaya sıcak suyu ek edip biraz tuz atıp suyunu çekene kadar pişiriyorum.
Pişen makarnamı 15 dk dinlenmeye alıyorum.
Evvelce kavurduğum kıymayı biraz ısıtıp makarnaya ek ediyorum ve güzelce karıştıralım.
Kıymalı makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.
İsterseniz makarnayı haşlayarak da pişirebilirsiniz.
Deneyen arkadaşlar lütfen yorum yapmayı unutmayın. .
Yeni tarifler de görüşmek üzere