Kıymalı Makarna

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kıymalı Makarna Tanımı İçin Gereçler
1 paket fiyonk makarna
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
Üzerine :
Sarmısaklı yoğurt

Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle makarnayı bildiğiniz üzere kaynar suda haşlamaya bırakın.
Derin bir tencerede sıvı yağda küçük küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavuralım ve kıymayı ek edelim.
Salçaları ekleyin. Tuzunu ve baharatını da atın bir iki çevirin. Bu ortada kaynamış olan makarnanın suyundan da 1 kepçe kadar alarak hazırlamakta olduğunuz sosa ek ederek sosunuzun kıvamını ayarlayın ve ocağı kapatın.
Makarnalar piştiğinde fazla suyunu süzelim. İster sosu makarnaya ek edip karıştırın.
Ben tabağa evvel makarnayı sonra kıymalı harcı sonrada sarmısaklı yoğurt koyuyorum. İstediğiniz biçimde hazırlayın. Misssss üzere makarna servise hazır. Afiyet olsun.
Kıymalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt