Kıymalı Makarna Tanımı İçin Materyaller
Yarım paketten biraz fazla makarna
250 gram kıyma
2 adet domates
1 adet biber
1 adet soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Yeteri kadar sıcak su
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Çok az kimyon
Kıymalı Makarna Tanımı Yapılışı
Kıymamızı tavaya alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
Akabinde küp küp doğradığımız soğan ve biberimizi ekleyip birazda zeytinyağı ekleyip kavuralım.
Akabinde salçamızı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Salça kokusu çıkınca doğradığımız domatesleri de ekleyip pişirmeye devam edelim.
Baharatları da ekliyebiliriz.
Pişirme süreci bittikten sonra tencereye makarnaları alalım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyelim. İçine biraz tuz ve zeytinyağı ekleyip haşlıyalım.
Haşladığımız makarnayı fazla suyu varsa süzelim ve kıymayı üzerine dökelim.
Güzelce karıştıralım.
Makarnamız hazır.
Afiyet olsun
Yarım paketten biraz fazla makarna
250 gram kıyma
2 adet domates
1 adet biber
1 adet soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Yeteri kadar sıcak su
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Çok az kimyon
Kıymalı Makarna Tanımı Yapılışı
Kıymamızı tavaya alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
Akabinde küp küp doğradığımız soğan ve biberimizi ekleyip birazda zeytinyağı ekleyip kavuralım.
Akabinde salçamızı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Salça kokusu çıkınca doğradığımız domatesleri de ekleyip pişirmeye devam edelim.
Baharatları da ekliyebiliriz.
Pişirme süreci bittikten sonra tencereye makarnaları alalım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyelim. İçine biraz tuz ve zeytinyağı ekleyip haşlıyalım.
Haşladığımız makarnayı fazla suyu varsa süzelim ve kıymayı üzerine dökelim.
Güzelce karıştıralım.
Makarnamız hazır.
Afiyet olsun