Kıymalı Patates Tanımı İçin Gereçler
5-6 adet patates
300 gr kıyma
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Yoğurt
1 kaşık salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patatesleri ocağa alıp pişirelim.
Patatesler pişene kadar kıyma harcımızı hazırlayalım.
Bir tava içinde kıymamızı koyup biraz sıvı yağ ekleyip pişirelim.
Daha sonra çok hafif bir su ekliyelim ve salça uygunca karıştıralım.
Daha sonra yüz karabiber ek edip yine karıştıralım ve pişince ocağın altını söndürelim.
Pişen patatesleri soyup bi kase içine ek edelim.
Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ tuz karabiber ekleyerek güzelce karıştıralım ve ezelim.
Hazırladığımız patatesleri bir kaç kase içine aktaralım.
Üzerine hazırladığımız kıyma harcını ek edelim.
En son üzerine sarımsaklı yoğurt grup servis edelim.Bonne app
tit .
Kıymalı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5-6 adet patates
300 gr kıyma
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Yoğurt
1 kaşık salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patatesleri ocağa alıp pişirelim.
Patatesler pişene kadar kıyma harcımızı hazırlayalım.
Bir tava içinde kıymamızı koyup biraz sıvı yağ ekleyip pişirelim.
Daha sonra çok hafif bir su ekliyelim ve salça uygunca karıştıralım.
Daha sonra yüz karabiber ek edip yine karıştıralım ve pişince ocağın altını söndürelim.
Pişen patatesleri soyup bi kase içine ek edelim.
Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ tuz karabiber ekleyerek güzelce karıştıralım ve ezelim.
Hazırladığımız patatesleri bir kaç kase içine aktaralım.
Üzerine hazırladığımız kıyma harcını ek edelim.
En son üzerine sarımsaklı yoğurt grup servis edelim.Bonne app
tit .
Kıymalı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı