SoruCevap
Yeni Üye
Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo patlıcan
4 adet yeşil biber
1 orta boy soğan
1 orta boy domates
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı kavurma et
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Su
Üzeri için:
Maydanoz
Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce tencereyi ocağa koyun.
Daha sonra zeytinyağı ve tereyağını ekleyip eritin.
Küp küp doğranmış soğanı ekleyin ve karıştırın.
Karamelize olan soğanın üzerine kavurma eti ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra domates salçası ve biber salçasını ilave edin ve birazcık daha kavurun.
Salça kokusu çıkınca üzerine doğranmış ve yıkanmış patlıcanı ekleyin.
Onun üzerine küp küp doğranmış yeşil biber ve domatesi ilave edin.
En üstüne minik minik doğranmış sarımsağı koyun.
Tuzunu ve suyunu da ekleyerek pişmeye bırakın.
Pişen patlıcan yemeğinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz koyarak servis edebilirsiniz.
Not:lezzeti kavrulmuş ette saklı. Kurban bayramı zamanında ocakta kavrulup dipfrizde dondurulmuştur. Elinde olmayan çiğ kuş başı etten yapabilir. Sadece soğan karamelize olduktan sonra çiğ kuş başı eti ekleyin ve lezzetini bırakıncaya kadar kavurun. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo patlıcan
4 adet yeşil biber
1 orta boy soğan
1 orta boy domates
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı kavurma et
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Su
Üzeri için:
Maydanoz
Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce tencereyi ocağa koyun.
Daha sonra zeytinyağı ve tereyağını ekleyip eritin.
Küp küp doğranmış soğanı ekleyin ve karıştırın.
Karamelize olan soğanın üzerine kavurma eti ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra domates salçası ve biber salçasını ilave edin ve birazcık daha kavurun.
Salça kokusu çıkınca üzerine doğranmış ve yıkanmış patlıcanı ekleyin.
Onun üzerine küp küp doğranmış yeşil biber ve domatesi ilave edin.
En üstüne minik minik doğranmış sarımsağı koyun.
Tuzunu ve suyunu da ekleyerek pişmeye bırakın.
Pişen patlıcan yemeğinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz koyarak servis edebilirsiniz.
Not:lezzeti kavrulmuş ette saklı. Kurban bayramı zamanında ocakta kavrulup dipfrizde dondurulmuştur. Elinde olmayan çiğ kuş başı etten yapabilir. Sadece soğan karamelize olduktan sonra çiğ kuş başı eti ekleyin ve lezzetini bırakıncaya kadar kavurun. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı