Son konular

Kıymalı Pide

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller
1.5 su bardağı ılık süt
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
Un (Ele yapışmayan hamur olucak)
İç materyal:
400 gram kıyma
2 adet orta uzunluk soğan rendelenmiş
4 adet yeşil kol biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
Yarım bağa yakın maydanoz
Bende yoktu kullanmadım
1 tatlı kaşığı toz biber
21tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için:
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ̆

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba ılık su ılık süt, maya, şeker, tuz koyup karıştırın yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya devam edelim ele yapışmayan hamur elde edin.
Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
Kıymalı harcı ı̇çin kuru soğanı rendeleyip suyunu sıkın biberi, domatesi oldukça küçük doğrayalım kıymayı karıştırma kabına alıp doğramış olduğumuz tüm malzemeyi ekleyin.
Tuzu, baharatı ve sıvı yağı ekleyip düzgünce karıştıralım.
Mayalanan hamurda mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp 10 dk dinlendirin.
Sonra unlanmış tezgahta uzunlamasına açın hamur ne çok ince olucak ne kalın olmalı, hazırladığımız kıymalı harcı hamurun ortasına yayın hamurun kenar kısımlarını hafifçe içe doğru kıvırın pide şekli verin.
Yağlı tepsiye dizin.
Evvelce ısıtılmış alt üst ayarında 250 derecede fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkarttığımız sıcak pidelerin kenar kısımlarına eritilmiş̧ tereyağ sürüp keselim sıcak sıcak servis edelim.( 12 adet çıkıyor ) son 4 adedinin üzerine kaşar rendeledim koydum o denli pişirdim isterseniz üzerini kaşarlı da yapabilirsiniz yapacak olanlara afiyet olsun.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt