Kıymalı Pide Tanımı İçin Gereçler
Hamur için
7.5 su bardağı un
1 paket yaşmaya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İç harcı için
750 gram orta yağlı kıyma
2 adet çekilmiş soğan
4 adet çekilmiş sivribiber
3 adet çekilmiş domates
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Yarım çay bardağı zeytınyağı
Üzerine sürmek için
Tereyağı
Kıymalı Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ılık süt, su, şeker ve mayayı çırpın.
Sıvıyağ, tuz ve unu (kontrollü bir şekilde) ekleyip yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Mayalanması için 30 dk bekletin.
İçi için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
Sebzelerin hepsini robottan çekerek kullanın.
Biraz sulu bir kıvam olmalı.
Mayalanan hamuru eşit bezelere bölün.
12 adet çıkıyor bu hamurdan 10 dk da bu formda mayalandırın.
Fırını 250 derecede evvelce ısıtın.
Bezeleri tek tek açıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin sonra iç harcı koyun.
Tepsideyken hamurlar iç harcı koymanız daha kolay olur.
Kıymalı harcı pidelere koyun ve kaşıkla yayın. Pide formu verin. Yuvarlak da yapabilirsiniz.
250 derecede ısıtılmış fırını 180 dereceye düşürün.
25-30 dk kadar pişirin. Fırından çıkarttığımız pidelere tereyağı sürün. Afiyet olsun.@acemi. Sef. Filiz.
Hamur için
7.5 su bardağı un
1 paket yaşmaya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İç harcı için
750 gram orta yağlı kıyma
2 adet çekilmiş soğan
4 adet çekilmiş sivribiber
3 adet çekilmiş domates
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Yarım çay bardağı zeytınyağı
Üzerine sürmek için
Tereyağı
Kıymalı Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ılık süt, su, şeker ve mayayı çırpın.
Sıvıyağ, tuz ve unu (kontrollü bir şekilde) ekleyip yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Mayalanması için 30 dk bekletin.
İçi için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
Sebzelerin hepsini robottan çekerek kullanın.
Biraz sulu bir kıvam olmalı.
Mayalanan hamuru eşit bezelere bölün.
12 adet çıkıyor bu hamurdan 10 dk da bu formda mayalandırın.
Fırını 250 derecede evvelce ısıtın.
Bezeleri tek tek açıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin sonra iç harcı koyun.
Tepsideyken hamurlar iç harcı koymanız daha kolay olur.
Kıymalı harcı pidelere koyun ve kaşıkla yayın. Pide formu verin. Yuvarlak da yapabilirsiniz.
250 derecede ısıtılmış fırını 180 dereceye düşürün.
25-30 dk kadar pişirin. Fırından çıkarttığımız pidelere tereyağı sürün. Afiyet olsun.@acemi. Sef. Filiz.