Son konular

Kıymalı Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kıymalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya
Tuz (ben göz kararı ekledim)
Aldığı kadar un
İçi için;
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Kıymalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurumuzu yapıyoruz;Ilık süt, su, şeker ve mayayı bur kaba alalım bir süre bekleyelim (maya çözüleni kadar)
Sırasıyla sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip karıştıralım ve tuz ekleyelim.
En son unumuzu yavaş yavaş ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim ve üzerini sıkıça kapatıp 1. 5 saat mayalanması için bekleyelim.
Mayalandıktan sonra fırınımızı 50 derece alt üst açalım.
Poğaçaları doldurup istediğimiz biçimi verip tepsimize dizelim ve 50 derecede fırında 15 dk tepsi mayası yapalım sonra 185 derece de açıp 20 dk üzeri kızarana karar pişirelim.
Fırından çıkartıp üzerine pak bir bez örtelim kendi sıcağında yumuşacık olacak poğaçamız.İçerisine istediğinizi koyabilirsiniz.Kaşar peynir.Lor peynir.Kıyma.Zeytin.Pastırma vb. Ben kıymayla yaptım”.
İsterseniz pişirdikten sonra buzluğa kaldırıp istediğiniz vakit tekrar fırınlayabilirsiniz birebir yumuşaklığı alacaktır” afiyet olsun
Kıymalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt