Kıymalı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Yarım paket yaş maya
1 buçuk su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Un, ortalama 6, 7 su bardağı
Kıymalı harç
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Pulbiber, karabiber, tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kıymalı Poğaça Tanımı Yapılışı
Tüm materyallerin ılık oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim ki hamurumuz kabarsın
Maya, süt, zeytinyağı, su, şeker, tuz, yumurta akı, kabımızda güzelce karıştırıyoruz,.
Ve yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini streç ile kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz
Kıymamızı zeytinyağı ile tavamızda kavuruyoruz, kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış soğanımızı ekleyip karıştırıyoruz altını kapatıp tüm baharatlarımızı ekleyip kenara alıyoruz.
Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde kesim alıyoruz.
Açıp ortasına yarım yemek kaşığı harcımızdan koyuyoruz.
Kapatıp tepsimize diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirip 200 derecede ortalama 20 dakikada kızarıyor.İlk sıcağı çıkınca çayımızda hazır ise afiyetler olsun
Yarım paket yaş maya
1 buçuk su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Un, ortalama 6, 7 su bardağı
Kıymalı harç
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Pulbiber, karabiber, tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kıymalı Poğaça Tanımı Yapılışı
Tüm materyallerin ılık oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim ki hamurumuz kabarsın
Maya, süt, zeytinyağı, su, şeker, tuz, yumurta akı, kabımızda güzelce karıştırıyoruz,.
Ve yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini streç ile kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz
Kıymamızı zeytinyağı ile tavamızda kavuruyoruz, kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış soğanımızı ekleyip karıştırıyoruz altını kapatıp tüm baharatlarımızı ekleyip kenara alıyoruz.
Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde kesim alıyoruz.
Açıp ortasına yarım yemek kaşığı harcımızdan koyuyoruz.
Kapatıp tepsimize diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirip 200 derecede ortalama 20 dakikada kızarıyor.İlk sıcağı çıkınca çayımızda hazır ise afiyetler olsun