Son konular

Kıymalı Tepsi Pidesi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kıymalı Tepsi Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
(Bardak ölçüm 250 ml)
Hamur için
1 tatlı kaşığı kuru maya
3 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un 3 bardaktan sonra lütfen kontrollü ekleyin
İç harcı için
300 gram orta yağlı kıyma
2 büyük soğan
Yarım demet maydanoz
1 orta boy kase rendelenmiş domates
1 büyük kapya biber
2 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı tuz,
1 silme tatlı kaşığı karabiber ve pulbiber

Kıymalı Tepsi Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcımızdan soğanı ,biberleri ,maydanozu rondodan geçirip bir kaba alalım.
İçerisine diğer malzemeleri de ekleyip yoğuralım. 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
Hamur için şekeri ılık suyu ve mayayı bir kaba alıp 5 dakika bekleyelim aktifleşen mayaya süt sıvıyağ ve tuz ekleyip karıştıralım.
Sonra unumuzu azar azar ilave ederek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Yoğurduğumuz hamurumuzu 15 dakika sıcak ortamda mayalandıralım.
Bir tezgahta yada masada altına üstüne un serpiştirerek hamurumuzu yoğurup havasını söndürelim.
Merdane veya oklava ile 2 cm kalınlığında açıp fırın tepsisine göre kesip yağladığımız fırın tepsisine güzelce yerleştirelim.
Üzerine iç harcımızdan kaşıkla eşit şekilde yayalım.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim. 25-30 dakikada pişecektir ama bu herkesin fırınına göre değişir kontrol edelim lütfen tepsi pidemiz hazır. Yanında ayran ile sıcak servis edelim. Afiyet olsun efendim.
Kıymalı Tepsi Pidesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt