Kıymalı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı arpa şehriye
1 büyük uzunluk rendelenmiş havuç
250 gram kıyma
Tereyağ, sıvı tuz
Kara biber
Terbiyesi için gerekli gereçler ;
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Kıymalı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağları tencereye koyup eritelim.
Üzerine kıymayı ek edip hoş kavuralım .
Rendelenmiş havucu ek edip kavuruyoruz .
Şehriyeyi ekleyip kıvama nazaran suyunu ayarlayıp pişmeye bırakalım .
Diğer tarafda terbiyesi için gerekli materyalleri karıştıralım.
Pişen çorbadan 2 kepçe terbiyeye koyup ılıtalım ,karıştırarak çorbaya ek edelim.
Kaynayana kadar karıştıralım afiyet olsun.
Kıymalı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı arpa şehriye
1 büyük uzunluk rendelenmiş havuç
250 gram kıyma
Tereyağ, sıvı tuz
Kara biber
Terbiyesi için gerekli gereçler ;
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Kıymalı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağları tencereye koyup eritelim.
Üzerine kıymayı ek edip hoş kavuralım .
Rendelenmiş havucu ek edip kavuruyoruz .
Şehriyeyi ekleyip kıvama nazaran suyunu ayarlayıp pişmeye bırakalım .
Diğer tarafda terbiyesi için gerekli materyalleri karıştıralım.
Pişen çorbadan 2 kepçe terbiyeye koyup ılıtalım ,karıştırarak çorbaya ek edelim.
Kaynayana kadar karıştıralım afiyet olsun.
Kıymalı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı