Kıymalı Türlü Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Gereçler
1 adet patlıcan
1 adet domates
1 adet soğan
1 adet patates
2 adet biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz biber
2.5 bardak su
Kıymalı Türlü Zerzevat Yemeği Tanımı Yapılışı
Patlıcanı soyalım tuzlu suda bekletelim. Patatesi soğanı soyalım.
Tenceremize sıvı yağı dökelim soğanı küp küp doğrayalım biraz kavuralım ve kıymamızıda katalım.
İçine kavurduktan sonra içine patatesi patlıcanı biberi tuzu toz biberi domatesi katalım kapatalım bir 3 dakika o biçimde pişirelim.
Sonra suyuda katalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım 20 dakika kadar pişirdikten sonra kapatalım afiyet olsun (Ben rengini fazla kattım köyü sevdiğim için siz isterseniz az katabilirsiniz)
1 adet patlıcan
1 adet domates
1 adet soğan
1 adet patates
2 adet biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz biber
2.5 bardak su
Kıymalı Türlü Zerzevat Yemeği Tanımı Yapılışı
Patlıcanı soyalım tuzlu suda bekletelim. Patatesi soğanı soyalım.
Tenceremize sıvı yağı dökelim soğanı küp küp doğrayalım biraz kavuralım ve kıymamızıda katalım.
İçine kavurduktan sonra içine patatesi patlıcanı biberi tuzu toz biberi domatesi katalım kapatalım bir 3 dakika o biçimde pişirelim.
Sonra suyuda katalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım 20 dakika kadar pişirdikten sonra kapatalım afiyet olsun (Ben rengini fazla kattım köyü sevdiğim için siz isterseniz az katabilirsiniz)