Son konular

Kıymalı Ve Patlıcanlı Kafes Poğaça

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kıymalı Ve Patlıcanlı Kafes Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
250 ml süt
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
2 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İc harcı için;
300 gram kıyma
2 adet patlıcan
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Kimyon, sarımsak tozu

Kıymalı Ve Patlıcanlı Kafes Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayıp sıvı yağ ile tavada kızartalım.
Kızaran patlıcanları kenara tabağa alalım.
Aynı tava içersinde kıymamızı alalım ve kavuralım.
Üzerine tuz ve baharatlarını ekleyip kavurmaya devam edin.
Kavrulan kıymamızın üzerine kızartmış olduğumuz patlıcanları ekleyelim.
Güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp kenara alalım.
Hamuru için; Süt ve yaş maya yoğurma kabına alınarak maya çözülene kadar karıştırılır.
Sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ilave edilerek tekrar karıştırılır.
Yavaş yavaş un eklenerek hamur yoğrulur.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Üzerini örtüp bir saat kadar dinlendirilir.
Mayalanan hamurdan bir parca alıp üzerine hafif un serpip merdane ile açılır.
Üzerine bir yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan koyulur.
Tekrar bir parca hamur alınır ve merdane ile acılır. Bu sefer kafes aparatı ile kesilir.
Diğer kıymalı harçlı hamurun üzerine koyup serilir.
Etrafını bıçak yardımıyla kesip veya resimdeki gibi bir bardak yardımıyla da kesebilirsiniz.
Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
15 dk tepside dinlendirelim.
Kenar ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

Kıymalı Ve Patlıcanlı Kafes Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Patlıcanlı Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için gereken malzemeler; 200 ml bardak ölçüsüyle; 1 su bardak su 1 su bardak süt 1 tepeleme yemek kaşığı yumuşamış tereyağı 1 adet yumurta Yarım paket instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç malzemesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kıymalı Patlıcanlı Gül Börek Tanımı İçin Materyaller 3 adet patlıcan 250 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet kapya biber 1 adet sivri biber 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz,bir fiske karabiber,pul biber 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı toz biber 4 adet taze yufka Sosu için; 1 su bardağı sulu yerinden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
  • Soru
Patlıcanlı Börek (Yiyenler Kıymalı Sanacak) (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 4 adet yufka İç Harcı İçin 3 adet büyük uzunluk kemer patlıcan 2 adet kapya biber 2 adet büyük uzunluk kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 4 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu İçin 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kafes Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 bardak süt 1 bardak ılık su Yarım margarin veya tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yumurta (bir sarı üzerine) 2 kaşık şeker 1 kaşık tuz 1 paket maya Aldığı kadar un Kafes Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ilık süte mayayı şekeri ekleyip 15...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Porsiyonluk Kıymalı Ve Patlıcanlı Sandal Börek Tadı Efsane Tanımı İçin Gereçler 5 tane orta uzunluk patlıcan 300 gram dana kıyma 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tane kuru soğan 1 tane şili biberi 3 tane yeşil biber 1 tane orta uzunluk domates Tuz Karabiber Pul biber Patlıcanları kızartmak içün yeteri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt