Kıymasız Sulu Köfte (Nefis Kış Yemeğim) Tarifi İçin Malzemeler
1 buçuk su bardağı ince bulgur
7 yemek kaşığı un
1 yumurta
Kuru nane (yoksa maydanoz)
Pul biber
Yarım yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Islatmak için üzerine çıkacak kadar sıcak su
Sos suyu için;
2 litre sıcak su
1 kuru soğan
Bir buçuk yemek kaşığı acı tatlı salça
Tuz, karabiber, pul biber, yedi baharat
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıymasız Sulu Köfte (Nefis Kış Yemeğim) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce ince bulguru derin bir leğenin içerisine üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyelim suyunu çekene kadar beklesin, suyunu çektikten sonra 7 yemek kaşığı un, 1 yumurta nane veya maydanozu tuz, biber ekleyelim iyice karıştıralım.
Harcımızı toplaması ve parlatması için 3 yemek kaşığı sıvı yağ da ekleyelim, pürüzsüz hamur elde edelim.
Daha sonra geniş bir tepsinin içine un serpiştirelim elimizi ılık suya vurarak fındık büyüklüğünde köfteler yapalım. Bütün hamuru aynı işlemi yaptıktan sonra yapacağımız tencerenin içerisine yemeklik doğuracağımı soğanı sıvı yağında kavuralım, pembeleşinceye kadar.
Daha sonra salça ve baharatları ekleyelim, sonra kaynamış sıcak suyu ekleyelim kaynamakta olan köfte suyuna köfteleri yapıştırmadan tane tane atalım 10 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra pişmiş mi diye kontrol edelim.
Altını kapatalım sıcak haliyle servis edelim afiyet olsun.
Kıymasız Sulu Köfte (Nefis Kış Yemeğim) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 buçuk su bardağı ince bulgur
7 yemek kaşığı un
1 yumurta
Kuru nane (yoksa maydanoz)
Pul biber
Yarım yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Islatmak için üzerine çıkacak kadar sıcak su
Sos suyu için;
2 litre sıcak su
1 kuru soğan
Bir buçuk yemek kaşığı acı tatlı salça
Tuz, karabiber, pul biber, yedi baharat
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıymasız Sulu Köfte (Nefis Kış Yemeğim) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce ince bulguru derin bir leğenin içerisine üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyelim suyunu çekene kadar beklesin, suyunu çektikten sonra 7 yemek kaşığı un, 1 yumurta nane veya maydanozu tuz, biber ekleyelim iyice karıştıralım.
Harcımızı toplaması ve parlatması için 3 yemek kaşığı sıvı yağ da ekleyelim, pürüzsüz hamur elde edelim.
Daha sonra geniş bir tepsinin içine un serpiştirelim elimizi ılık suya vurarak fındık büyüklüğünde köfteler yapalım. Bütün hamuru aynı işlemi yaptıktan sonra yapacağımız tencerenin içerisine yemeklik doğuracağımı soğanı sıvı yağında kavuralım, pembeleşinceye kadar.
Daha sonra salça ve baharatları ekleyelim, sonra kaynamış sıcak suyu ekleyelim kaynamakta olan köfte suyuna köfteleri yapıştırmadan tane tane atalım 10 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra pişmiş mi diye kontrol edelim.
Altını kapatalım sıcak haliyle servis edelim afiyet olsun.
Kıymasız Sulu Köfte (Nefis Kış Yemeğim) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı