Son konular

Kızarmış Tüm Tavuk

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kızarmış Tüm Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
1 adet haşlanmış tüm tavuk
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates&biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pulbiber, karabiber, tuz
Garnitür için;
Patates
Sivri biber
Arpacık soğan
Sıvı yağ ve kekik

Kızarmış Tüm Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sosumuz için; yoğurt, sıvı yağ, salça ve baharatları karıştırın.
Önceden tuzlu suda haşlayıp, hazırladığımız tüm tavuğumuzun her yerine gelecek formda düzgünce yedirelim.
Tepsimize tavuğumuzu alıp yanına sıvı yağ ve kekikle karıştırdığımız doğranmış patates, sivri biber ve arpacık soğanlarıda ekleyip, 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tavuğumuzu evvelce haşladığımız için yumuşacık kızarmış halde pişecektir. Deneyen herkese afiyet olsun.
Not: Tavuk haşlama müddeti tencerede 40 dk. Ben bu biçimde yaptım ancak siz düdüklü tencerede de yapabilirsiniz dağılma yapmasın diye denetimli haşlamak istedim.

Kızarmış Tüm Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt