Kızartılmış Mantı Tanımı İçin Materyaller
1 paket hazır mantı
2 litre su
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Kızartmak İçin
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Sosu İçin
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acı pul biber
2 kepçe haşlanan mantı suyu
Et bulyon
Tereyağlı Sos İçin
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı silme pul biber
1 tatlı kaşığı silme nane
Yoğurtlu Sos İçin
1, 5 su bardağı yoğurt
2-3 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin
Sumak
Kızartılmış Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir tencereye su koyup 1 çay kaşığı tuz ekleyip kaynatın. Su kaynadıktan sonra mantıları ekleyip haşlayın.
Bu sırada salça sos hazırlayalım Salça sos için; zeytin yağı ve tereyağını tavada eritin. Yağlar eridikten sonra üzerine salçaları, tuzu, pul biberi ve et bulyonu ek edip kavurun.
Haşlanan mantı suyundan 2 kepçe ekleyerek salçayı açın. Derin bir kasede sarımsakları tuz ile dövün üzerine yoğurdu ekleyip 2-3 kaşığı su ek edip çırpın.
Haşlanan mantıları süzün. Tavaya zeytinyağını ekleyin yağ kızınca süzülmüş mantıları tavaya ekleyin. Mantılar kızarana kadar alt üst edip kızartın.
Kızarmış mantıları servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Yoğurdun üzerine 2-3 kaşık salçalı sostan dökün.
Yanmış bul biber ve naneyi de tabağın etrafında gezdirin. Son olarak sumak serpilebilirsiniz. Afiyet olsun.
1 paket hazır mantı
2 litre su
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Kızartmak İçin
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Sosu İçin
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acı pul biber
2 kepçe haşlanan mantı suyu
Et bulyon
Tereyağlı Sos İçin
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı silme pul biber
1 tatlı kaşığı silme nane
Yoğurtlu Sos İçin
1, 5 su bardağı yoğurt
2-3 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin
Sumak
Kızartılmış Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir tencereye su koyup 1 çay kaşığı tuz ekleyip kaynatın. Su kaynadıktan sonra mantıları ekleyip haşlayın.
Bu sırada salça sos hazırlayalım Salça sos için; zeytin yağı ve tereyağını tavada eritin. Yağlar eridikten sonra üzerine salçaları, tuzu, pul biberi ve et bulyonu ek edip kavurun.
Haşlanan mantı suyundan 2 kepçe ekleyerek salçayı açın. Derin bir kasede sarımsakları tuz ile dövün üzerine yoğurdu ekleyip 2-3 kaşığı su ek edip çırpın.
Haşlanan mantıları süzün. Tavaya zeytinyağını ekleyin yağ kızınca süzülmüş mantıları tavaya ekleyin. Mantılar kızarana kadar alt üst edip kızartın.
Kızarmış mantıları servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Yoğurdun üzerine 2-3 kaşık salçalı sostan dökün.
Yanmış bul biber ve naneyi de tabağın etrafında gezdirin. Son olarak sumak serpilebilirsiniz. Afiyet olsun.