Son konular

Kızartılmış Mantı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kızartılmış Mantı Tanımı İçin Materyaller
1 paket hazır mantı
2 litre su
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Kızartmak İçin
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Sosu İçin
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acı pul biber
2 kepçe haşlanan mantı suyu
Et bulyon
Tereyağlı Sos İçin
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı silme pul biber
1 tatlı kaşığı silme nane
Yoğurtlu Sos İçin
1, 5 su bardağı yoğurt
2-3 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin
Sumak

Kızartılmış Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir tencereye su koyup 1 çay kaşığı tuz ekleyip kaynatın. Su kaynadıktan sonra mantıları ekleyip haşlayın.
Bu sırada salça sos hazırlayalım Salça sos için; zeytin yağı ve tereyağını tavada eritin. Yağlar eridikten sonra üzerine salçaları, tuzu, pul biberi ve et bulyonu ek edip kavurun.
Haşlanan mantı suyundan 2 kepçe ekleyerek salçayı açın. Derin bir kasede sarımsakları tuz ile dövün üzerine yoğurdu ekleyip 2-3 kaşığı su ek edip çırpın.
Haşlanan mantıları süzün. Tavaya zeytinyağını ekleyin yağ kızınca süzülmüş mantıları tavaya ekleyin. Mantılar kızarana kadar alt üst edip kızartın.
Kızarmış mantıları servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Yoğurdun üzerine 2-3 kaşık salçalı sostan dökün.
Yanmış bul biber ve naneyi de tabağın etrafında gezdirin. Son olarak sumak serpilebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Hazır Mantı Nasıl Yapılır Salcali? Hazır mantı yapmak için öncelikle tencerede su kaynatılır. Sonra mantılar eklenip haşlanır. Süzgece alınarak suyu süzülür. Tavada tereyağı eritilip üzerine salça eklenir. Salça kavrulduktan sonra mantılar tavaya eklenir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Farklı Şekilli Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 adet yumurta 2 su bardağı su 4 su bardağı un (aldığı kadar un) 1 çay kaşığı tuz İç harcı için; 500 gram dana kıyma 1 kuru soğan Tuz Karabiber Sos için; 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı ay çiçek yağı 1 yemek kaşığı pul biber Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Mantı Makarna Tanımı İçin Materyaller Yarım paket mantı makarna İç harcı için: 250 gram kıyma 1 adet büyükce küçücük doğranmış kurusoğan Yarım demet ince kıyılmış maydanoz Pulbiber, karabiber, kurureyhan ,tuz Üzerine sos için: 2 yemek kaşığı tereyağ 5 yemek kaşığı zeytinyağ 2 yemek kaşığı salça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Nefis Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 adet yumurta Yarım su bardağına yakın su 1.5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz İç harç için; 100-125 gram kıyma 1 adet soğan (çok ince doğranmış) Pul biber Tuz Sos için; 1 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı salça Pul biber Öbür gereçler; 4-5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Fırında Ağzı Açık Mantı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 2.5 su bardağı un 1 su bardağı su 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kadar tuz Sos için 1.5 2 su bardağı kadar sıcak tavuk suyu(yoksa olağan su da olur) 1 yemek kaşığı salça İç harcı 3 büyük uzunluk patates Soğan Tuz Karabiber Nane Toz tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt