Kızartma Tadında Mis Üzere Fırınlanmış Patates Biber Patlıcan Tanımı İçin Gereçler
3 adet patlıcan
3 orta uzunluk patates
4 adet çarliston biber
Bir çimdik tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
250 gram yoğurt
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz
Sosu için
1 kase domates sosu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kızartma Tadında Mis Üzere Fırınlanmış Patates Biber Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar,
Kızartma tadında olup bundan sonra favoriniz olacak şahane bir tanım paylaşmak istiyorum sizlerle.
Birinci evvel patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyduktan sonra kuşbaşı doğrayıp tuzlu suda acısı ve kara suyu çıkana kadar bekletiyoruz.
O esnada patateslerimizi soyup, biberimizle birlikte yıkayıp onlarıda kuşbaşı doğruyoruz.
Sebzelerimizi sudan geçirip süzdükten sonra derin bir kapta sıvı yağımız ve bir çimdik tuzla birlikte karıştırıyoruz.
Fırın kağıdı serilmiş tepsimize sebzelerimizi üst üste gelmeyecek formda diziyoruz ve evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede denetimli olarak yaklaşık 20 dakika kızartıyoruz.
Tepsimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Öbür yandan yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsağımızı karıştırıyoruz.
Akabinde küçük tavada orta ateşte sıvı yağımızla birlikte domates sosumuzu, kırmızı biber tozumuzu ve tuzumuzu karıştırıp kavuruyoruz ve altını kapatıp kenarda bekletiyoruz.
Sebzelerimizin üzerine evvel sarımsaklı yoğurdumuzu gezdirip onun üzerinede domates sosumuzu gezdiriyoruz menümüz servise hazır.
Afiyetler olsun
Kızartma Tadında Mis Üzere Fırınlanmış Patates Biber Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet patlıcan
3 orta uzunluk patates
4 adet çarliston biber
Bir çimdik tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
250 gram yoğurt
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz
Sosu için
1 kase domates sosu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kızartma Tadında Mis Üzere Fırınlanmış Patates Biber Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar,
Kızartma tadında olup bundan sonra favoriniz olacak şahane bir tanım paylaşmak istiyorum sizlerle.
Birinci evvel patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyduktan sonra kuşbaşı doğrayıp tuzlu suda acısı ve kara suyu çıkana kadar bekletiyoruz.
O esnada patateslerimizi soyup, biberimizle birlikte yıkayıp onlarıda kuşbaşı doğruyoruz.
Sebzelerimizi sudan geçirip süzdükten sonra derin bir kapta sıvı yağımız ve bir çimdik tuzla birlikte karıştırıyoruz.
Fırın kağıdı serilmiş tepsimize sebzelerimizi üst üste gelmeyecek formda diziyoruz ve evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede denetimli olarak yaklaşık 20 dakika kızartıyoruz.
Tepsimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Öbür yandan yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsağımızı karıştırıyoruz.
Akabinde küçük tavada orta ateşte sıvı yağımızla birlikte domates sosumuzu, kırmızı biber tozumuzu ve tuzumuzu karıştırıp kavuruyoruz ve altını kapatıp kenarda bekletiyoruz.
Sebzelerimizin üzerine evvel sarımsaklı yoğurdumuzu gezdirip onun üzerinede domates sosumuzu gezdiriyoruz menümüz servise hazır.
Afiyetler olsun
Kızartma Tadında Mis Üzere Fırınlanmış Patates Biber Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı