Kızartma Yapmadan Fırında Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Gereçler
500 gram kıyma
4 tane patlıcan
7 tane biber
2 tane domates
1 tane soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartma Yapmadan Fırında Patlıcan Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları alacalı soyun yuvarlak kesin tuzlu suda 15 dakika bekletip suyunu süzün.
Patlıcanları peçeteyle kurulayın.
Fırın tepsisine döküp üzerlerine biraz tuz ve sıvı yağ döküp karıştırın tepsiye dizin.
200 derece sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Tavaya biraz sıvı yağ döküp kıymayı kavurun.
Sonra soğan ve sarımsağı ekleyin.
Bir kaç dakika daha kavurup iki tane ince doğranmış biber ekleyin bir kaç dakika daha kavurup tuz karabiber pul biber ekleyin karıştırın ocaktan alın.
Patlıcanları fırın borcamının tabanına gelişi hoş sık sık dizin ben tek kat yaptım borcamın büyüktü.
Sizin borcamınız küçükse iki kat patlıcanları dizebilirsiniz.
Patlıcanların üzerine kıymalı karışımı yayın tıpkı tavada dört beş tane biberi kesip çok az kızartın kızartmadan da olur lakin bu türlü çok lezzetli oluyor.
Kızaran biberleri kıymanın üzerine dizin sonra iki tane dilimlenmiş domatesleri dizin yeniden birebir tavada tavayı yıkamayın.
Bir yemek kaşığı salça ve bir buçuk su bardağı suyu karıştırarak kaynatıp borcama dökün.
200 derece sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin alt üst ayarda.
500 gram kıyma
4 tane patlıcan
7 tane biber
2 tane domates
1 tane soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartma Yapmadan Fırında Patlıcan Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları alacalı soyun yuvarlak kesin tuzlu suda 15 dakika bekletip suyunu süzün.
Patlıcanları peçeteyle kurulayın.
Fırın tepsisine döküp üzerlerine biraz tuz ve sıvı yağ döküp karıştırın tepsiye dizin.
200 derece sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Tavaya biraz sıvı yağ döküp kıymayı kavurun.
Sonra soğan ve sarımsağı ekleyin.
Bir kaç dakika daha kavurup iki tane ince doğranmış biber ekleyin bir kaç dakika daha kavurup tuz karabiber pul biber ekleyin karıştırın ocaktan alın.
Patlıcanları fırın borcamının tabanına gelişi hoş sık sık dizin ben tek kat yaptım borcamın büyüktü.
Sizin borcamınız küçükse iki kat patlıcanları dizebilirsiniz.
Patlıcanların üzerine kıymalı karışımı yayın tıpkı tavada dört beş tane biberi kesip çok az kızartın kızartmadan da olur lakin bu türlü çok lezzetli oluyor.
Kızaran biberleri kıymanın üzerine dizin sonra iki tane dilimlenmiş domatesleri dizin yeniden birebir tavada tavayı yıkamayın.
Bir yemek kaşığı salça ve bir buçuk su bardağı suyu karıştırarak kaynatıp borcama dökün.
200 derece sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin alt üst ayarda.