Son konular

Kızartma Yapmadan Karnıyarık

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kızartma Yapmadan Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
5 adet orta uzunluk patlıcan
5 adet sivri biber
İç harcı için;
300 gram dana kıyma
1 adet kapya biber
3 adet yeşil biber
2 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı toz biber
Sosu için;
1 kaşık domates biber karışık salça
Az zeytinyağı

Kızartma Yapmadan Karnıyarık Tanımı Yapılışı


Merhabalar;
Öncelikle patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım ve üzerlerini bıçakla çizelim hafif yağlayıp fırın tepsisi ile fırınlayalım.
Yeterlice yumuşayana kadar fırında kalsınlar, daha sonra iç harcı için az zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar pişirelim.
Akabinde yeniden küçük doğradığımız biberleri ekleyelim.
Onları da yumuşayana kadar pişirip üzerine kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyelim.
Kıyma da piştikten sonra üzerine söndürmeye yakın maydanozu da ekleyip bir iki karıştırıp altını kapatalım.
Bu ortada fırından çıkardığımız patlıcanları bıçakla kestiğimiz yerden kaşıkla bastırıp iç harcı içine koyalım.
Üzerine de salça ve yağı az ılık suda açıp yeterlice karıştıralım .
Hazırladığımız karnıyarığın üzerine gezdirip üzerlerini sivri biber koyarak tekrar fırınlayalım.
İnanın yazması uzun olsa da uğraştırmıyor ve çok hafif ve çok lezzetli oluyor bu formülü seveceksiniz. Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Kızartma Yapmadan Sağlıklı Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller 1 kilo patlıcan 300 gram kıyma 1 büyük soğan 1 kaşık salça 3 kaşık domates sosu Tuz karabiber pul biber 1 domates 3-4 adet sivri biber Kızartma Yapmadan Sağlıklı Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Patlıcanları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Tavuklu Karnıyarık (Karnıyarığın Bu Haline Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler 4-5 adet patlıcan 1 adet tavuk göğsü 1 adet orta boy soğan Yarım kırmızı kapya biber 1 adet sivri yeşil biber 2 adet orta boy domates Yarım çay bardağı zeytinyağ Yarım çorba kaşığı kadar tereyağ 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Nefis Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 4 adet patlıcan 200 gram kıyma 3-4 adet orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 2 adet yeşil biber 2 adet domates Sıvı yağ Tuz Pulbiber Karabiber 1 tatlı kaşığı salça Nefis Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Patlıcanları alacalı bir halde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 6 adet büyük patlıcan (çok büyük ise ikiye bölebilirsiniz) 2 adet sivri biber 2 adet patates Kıyma harcı için; 2 adet orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 1 adet domates 2 adet sivri biber Sıvı yağ Tuz, karabiber, kimyon, pul biber 200 gr kıyma 1 çay bardağı sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Patlıcan Ve Patates Karnıyarık (Karnıyarık Tenceresinde) Tanımı İçin Gereçler 5 adet patlıcan 2 adet büyük patates 6 adet yeşil biber 2 adet domates (1 tanesi içine rendelenecek, 1 tanesi yemeğin üzerine) 2 büyük diş sarımsak 1 adet kuru soğan 1 demet maydanoz 150 gram kıyma 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt