SoruCevap
Yeni Üye
Kızartmadan Çok Lezzetli Nefis Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
3 adet patlıcan
İç harcı için
200 gr dana kıyma
1 adet biber (Küçük doğranmış)
1 adet soğan (Küçük doğranmış)
2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz karabiber ve kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı maydanoz yada frenk soğanı
100gr rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
300 ml su
2-3 domates ( Dilimliyoruz)
Kızartmadan Çok Lezzetli Nefis Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uzunlamasına kesiyoruz içini oyuyoruz ve sora zeytinyağı ile yağlıyoruz.
Son olarak çatal yardımıyla delikler yapıyoruz ve evvelce ısıtılmış fırında 180° yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Tavamıza iki yemek kaşık sıvı yağ ekliyoruz küçük doğranmış soğanlarımızı biberimizi kavuruyoruz.
Daha sonra kıymayı ekliyoruz ve biraz kavurduktan sonra salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz devam kavuruyoruz yaklaşık bir 5 dakika.
İç harcımızı bir boş kaseye ek ediyoruz ve içerisine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırıyoruz.
Son olarak yumuşamış olan patlıcanlarımızı iç harcı ile doldurup domates dilimlerimizi üzerine dizip ve domates suyumuzu ekleyip tekrardan fırına veriyoruz 180° yaklaşık 45dakika pişiriyoruz.
Kızartmadan Çok Lezzetli Nefis Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet patlıcan
İç harcı için
200 gr dana kıyma
1 adet biber (Küçük doğranmış)
1 adet soğan (Küçük doğranmış)
2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz karabiber ve kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı maydanoz yada frenk soğanı
100gr rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
300 ml su
2-3 domates ( Dilimliyoruz)
Kızartmadan Çok Lezzetli Nefis Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uzunlamasına kesiyoruz içini oyuyoruz ve sora zeytinyağı ile yağlıyoruz.
Son olarak çatal yardımıyla delikler yapıyoruz ve evvelce ısıtılmış fırında 180° yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Tavamıza iki yemek kaşık sıvı yağ ekliyoruz küçük doğranmış soğanlarımızı biberimizi kavuruyoruz.
Daha sonra kıymayı ekliyoruz ve biraz kavurduktan sonra salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz devam kavuruyoruz yaklaşık bir 5 dakika.
İç harcımızı bir boş kaseye ek ediyoruz ve içerisine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırıyoruz.
Son olarak yumuşamış olan patlıcanlarımızı iç harcı ile doldurup domates dilimlerimizi üzerine dizip ve domates suyumuzu ekleyip tekrardan fırına veriyoruz 180° yaklaşık 45dakika pişiriyoruz.
Kızartmadan Çok Lezzetli Nefis Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı