Kızartmadan Karnıyarık

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kızartmadan Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
10 adet patlıcan
500 gram dana kıyma
2 soğan
2 domates
2 yeşil biber
Tuz, karabiber, pulbiber
Yağ

Kızartmadan Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım.
Soğanları doğrayıp ekleyelim.
Soğanlar yumuşadıktan sonra biber ve küp halinde doğradığımız domatesleri ekleyelim.
O sırada kaynamış suyun içine patlıcanlarımızı bütün olarak atıp 5-6 dakika boyunca kaynatalım.
Kıymalı harcımızın üzerine tuz ve baharatlarını da ekledikten sonra 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyelim ve fokurdayınca altını kapatalım.
Sudan aldığımız patlıcanları tepsiye dizerek ortadan ikiye keselim ve iç harcımızı koyalım.
Son olarak salçalı su hazırlayıp tepsinin içine dökelim ve 170 derece fırında 25 dakika pişirelim.
 
Üst Alt