Kızartmadan Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
️Patlıcan için;
3 adet bostan patlıcan
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
️Kıymalı sos için;
250-300 gram kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet kapya biberi
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 adet domates
1 yemek kaşığı kekik
️Beşamel sos için,
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiberi
️üzeri için
Orta boy kase kaşar peyniri
Kızartmadan Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanlar çizgi şeklinde soyulur ve 1 cm eninde yuvarlak şekilde kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye iki tarafına yağlanarak ve tuz serpilerek patlıcanlar dizilir.
250° ısıtılmış fırına verilir ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
Patlıcanlar pişerken kıymalı sos hazırlanır.
Öncelikle kıyma kavrulur.
Üzerine sıvı yağ ile birlikte soğan/sarımsak eklenir.
Soğanlar kıyma ile birlikte kavrulduktan sonra üzerine biberler eklenir.
Domates rendesi ilave edilir.
Biberler ve domatesler piştikten sonra tuz ve karabiber eklenerek kıymalı iç hazırlanır.
Beşamel sosu için tereyağı eritilir ve üzerine un ilave edilir.
Ardından umreni döneme kadar kavrulur ve sütü ilave edilir.
Karışım krema kıvamına gelene kadar ve kaynayacak ve bu sırada karıştırmaya devam edilir.
Kaynayınca üzerine tuz ve karabiber dökülerek ocaktan alınır.
Patlıcanlar pişince üzerine kıymalı sos dökülür, onun üzerine ve beşamel sosu dökülür.
En üzerine de kaşar ilave edilerek 200 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
Kızartmadan Patlıcan Musakka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
️Patlıcan için;
3 adet bostan patlıcan
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
️Kıymalı sos için;
250-300 gram kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet kapya biberi
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 adet domates
1 yemek kaşığı kekik
️Beşamel sos için,
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiberi
️üzeri için
Orta boy kase kaşar peyniri
Kızartmadan Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanlar çizgi şeklinde soyulur ve 1 cm eninde yuvarlak şekilde kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye iki tarafına yağlanarak ve tuz serpilerek patlıcanlar dizilir.
250° ısıtılmış fırına verilir ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
Patlıcanlar pişerken kıymalı sos hazırlanır.
Öncelikle kıyma kavrulur.
Üzerine sıvı yağ ile birlikte soğan/sarımsak eklenir.
Soğanlar kıyma ile birlikte kavrulduktan sonra üzerine biberler eklenir.
Domates rendesi ilave edilir.
Biberler ve domatesler piştikten sonra tuz ve karabiber eklenerek kıymalı iç hazırlanır.
Beşamel sosu için tereyağı eritilir ve üzerine un ilave edilir.
Ardından umreni döneme kadar kavrulur ve sütü ilave edilir.
Karışım krema kıvamına gelene kadar ve kaynayacak ve bu sırada karıştırmaya devam edilir.
Kaynayınca üzerine tuz ve karabiber dökülerek ocaktan alınır.
Patlıcanlar pişince üzerine kıymalı sos dökülür, onun üzerine ve beşamel sosu dökülür.
En üzerine de kaşar ilave edilerek 200 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
Kızartmadan Patlıcan Musakka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı