Son konular

Köfteli Bayat Ekmek Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Köfteli Bayat Ekmek Kebabı Tanımı İçin Gereçler
Dilimlenmiş bayat ekmek
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
Köftesi İçin
500 gram kıyma
1 çay bardağı ekmek içi
1 adet yumurta
1-2 diş sarımsak
1 küçük rendelenmiş soğan
3-4 kısım ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Gereğince tuz
Sos İçin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük uzunluk domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Gereğince tuz
Sunum İçin
1 diş rendelenmiş sarımsak
Yoğurt

Köfteli Bayat Ekmek Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ekmekler küp küp doğranır, üzerine kekik, sıvı yağ ve pul biber atılır karıştırılarak fırın kağıtı serili tepsiye koyulur 200 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 7-8 dakika fırınlanır(dilerseniz daha fazla mühlet bırakarak daha da kızartabilirsiniz).
Köftesi için yoğurma kabına kıyma, ekmek içi, yumurta, soğan, rendelenmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatlar koyulur ve el ile yoğrulur.
Köfte harcından modüller kopartalım elimizle küçük köfteler yapalım.
Tavaya biraz sıvı yağ koyalım ısıtalım hazırladığımız köfteleri yağda artlı önlü kızartıp kağıt peçete serili tabağa alalım.
Sos için tavaya tereyağı koyalım 1 yemek kaşığı dolusu domates salçasını ekleyip biraz kavuralım ve minik doğranmış yada rondodan çekilmiş domatesi ekleyim 5 dakika yüksek ateşte pişirelim.
Üzerine 1 çay bardağı su ekleyelim (Kıvamı katı olursa su ölçüsünü artırın) tuz ek edip 5 dakika pişirelim ve ocağın altını kapatalım.
Derin bir kâseye biraz yoğurt koyalım içine rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştırın.
Servis tabağına fırınlanmış ekmekleri koyun üzerine domates sosundan gezdirin.
Sosun üzerine köfteleri dizi dilerseniz tekrar yoğurt ve sostan gezdirin sıcak servis yapmanızı öneririm. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun Elif cetlerin bayat ekmek kebabı tanımından esinlendim
 

Similar threads

  • Soru
Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler Köftesi için: 500 gram kıyma 1 çay bardağı ekmek içi 1 adet yumurta 1 iri kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı toz soda gereğince patates gereğince yoğurt 1 diş sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Köfteli Ekmek Kebabı Tanımı İçin Materyaller 1 adet pide yahut ekmek 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ Köftesi için; Yarım kilo kıyma 2 diş sarımsak (Ezilmiş) Maydanoz (İnce kıyılmış) 1 adet soğan (Rendelenmiş) Kırmızı tozbiber Pul biber Karabiber Tuz Domates sosu için; 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
İskender Tadında Bayat Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı 2.5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik Köftesi için 500 gram dana kıyma 1 yumurta 3 silme yemek kaşığı un 3 diş sarımsak 1 orta boy soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Patlıcan Kebabı Tanımı (Maldum) / Köfteli Patlıcan Dizmesi Fırında İçin Malzemeler Mardin dizmesi gereçleri; 1 kg patlıcan Patlıcan dizme köftesi gereçleri; Yarım kilo kıyma Yarım su bardağı bayat ekmek içi 1 adet rendelenmiş soğan 1 tutam ince doğranmış maydanoz 3 diş rendelenmiş sarımsak 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler Köfte İçin 300 gram kıyma 3 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı 1 tane kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber Yarım çay k. karabiber Yarım çay k. karbonat 1 tutam maydanoz 4-5 tane patates Kızartmak için sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt