Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler
Köfte İçin
300 gram kıyma
3 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay k. karabiber
Yarım çay k. karbonat
1 tutam maydanoz
4-5 tane patates
Kızartmak için sıvı yağ
Yoğurt Sos İçin
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Sos İçin
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kekik
1 su bardağı su
1 çay kaşığı silme şeker
Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle köftemizi yapalım. Kıymayla tüm köfte materyallerimizi karıştıralım. Uygunca yoğuralım. Buzdolabında biraz bekletelim.
Patatesleri soyalım yıkayalım. Kibrit çöpü formunda doğrayalım.
Köftemizi ceviz büyüklüğünde kesimler alıp istediğimiz formu verelim. Yuvarlak olabilir.
Sosumuz için salçayı yağda çevirelim. Üzerine suyunu verelim. Biraz kaynattıktan sonra sarımsak ve baharatlarını ekleyelim. Biraz kaynatalım.
Derin bir kızartma tenceresinde bol yağda patateslerimizi kızartalım. Havlu kağıt serili bir tabağa alalım.
Köftelerimizi kızartalım. Servis tabağımıza evvel patateslerimizi dizelim.
Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim. Üzerine köftelerimizi dizelim ve en son olarak da salçalı sosumuzu dökelim. Afiyet olsun )
Köfte İçin
300 gram kıyma
3 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay k. karabiber
Yarım çay k. karbonat
1 tutam maydanoz
4-5 tane patates
Kızartmak için sıvı yağ
Yoğurt Sos İçin
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Sos İçin
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kekik
1 su bardağı su
1 çay kaşığı silme şeker
Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle köftemizi yapalım. Kıymayla tüm köfte materyallerimizi karıştıralım. Uygunca yoğuralım. Buzdolabında biraz bekletelim.
Patatesleri soyalım yıkayalım. Kibrit çöpü formunda doğrayalım.
Köftemizi ceviz büyüklüğünde kesimler alıp istediğimiz formu verelim. Yuvarlak olabilir.
Sosumuz için salçayı yağda çevirelim. Üzerine suyunu verelim. Biraz kaynattıktan sonra sarımsak ve baharatlarını ekleyelim. Biraz kaynatalım.
Derin bir kızartma tenceresinde bol yağda patateslerimizi kızartalım. Havlu kağıt serili bir tabağa alalım.
Köftelerimizi kızartalım. Servis tabağımıza evvel patateslerimizi dizelim.
Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim. Üzerine köftelerimizi dizelim ve en son olarak da salçalı sosumuzu dökelim. Afiyet olsun )