Köfteli Patlıcan Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
4 adet patlıcan
2 adet patates (isteğe bağlı)
400 gram kıyma
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
2 tane yumurta
3-4 kaşık galeta unu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Sos için;
2 yemek kaşığı salça
1 buçuk su bardağı sıcak su
Kekik
Tuz
Pul biber
Üzeri için;
Domates
Biber

Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra tuzlu suda bekletelim acı suyunu versin.
Daha sonra fotoğrafta gördüğünüz üzere keselim ve kızartma sürecine başlayalım.
Kızartırken yavaş çevirin zira kopabilir.
Patlıcanlar kızarınca elma dilimi olan patatesleri de birebir tavada kızartalım.
Yoğurduğumuz köfteleri patlıcanların ortasına koyalım.
Patatesleri ortalarına koyup akabinde domates ve biberleri de dizelim.
Salçamızı sıcak suda açalım ve yemeğimizin üzerine ek edelim.
Islattığımız pişirme kağıdını da üzerine kapattıktan sonra 180 derece fırında pişmeye bırakalım.
Birinci 20 dakika üstü kapalı pişirelim.
Daha sonra pişirme kağıdını alıp kızarana kadar pişirelim. Yemeğimiz servise hazır.Afiyet olsun
Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt