Köfteli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için ;
300 gram kıyma
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 adet soğan rendesi
Öteki materyaller;
4 adet patlıcan
1 addet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı domates rendesi yahut domates suyu
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Köfteli Patlıcan Yemeği Tanımı Yapılışı
Köfte için olan gereçleri bir yoğurma kabına alın büsbütün özleşene kadar yaklaşık 7-8 dakika yoğurun.
Üzerini kapatıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
Köfte harcından istenilen boyutta ve biçimlerde köfteler yapın.
Yemeği pişireceğiniz tencereye 1 yemek kaşığı yağ koyarak köftelerin iki taraflarını da kızartın ve köfteleri kenara alın.
Birebir tencereye alacalı soyup tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları alın üzerine kalan yağı da ek edip ocağın altını kısarak ortada karıştırarak kavurun.
Kavrulan patlıcanların üzerine soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Salça, domates suyu ve baharatları, köfteleri ve üzerini çok az geçecek kadar sıcak suyu ekleyin.
Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Üzerine servis esnasında kıyılmış maydanoz serperek servis edin.
Köftesi için ;
300 gram kıyma
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 adet soğan rendesi
Öteki materyaller;
4 adet patlıcan
1 addet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı domates rendesi yahut domates suyu
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Köfteli Patlıcan Yemeği Tanımı Yapılışı
Köfte için olan gereçleri bir yoğurma kabına alın büsbütün özleşene kadar yaklaşık 7-8 dakika yoğurun.
Üzerini kapatıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
Köfte harcından istenilen boyutta ve biçimlerde köfteler yapın.
Yemeği pişireceğiniz tencereye 1 yemek kaşığı yağ koyarak köftelerin iki taraflarını da kızartın ve köfteleri kenara alın.
Birebir tencereye alacalı soyup tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları alın üzerine kalan yağı da ek edip ocağın altını kısarak ortada karıştırarak kavurun.
Kavrulan patlıcanların üzerine soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Salça, domates suyu ve baharatları, köfteleri ve üzerini çok az geçecek kadar sıcak suyu ekleyin.
Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Üzerine servis esnasında kıyılmış maydanoz serperek servis edin.