Köfteli Zerzevat Kebabı Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için:
Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı kuru ekmek (Rondadan geçirilmiş olarak derin dondurucudan kullanıyorum)
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Kekik
Kimyon
Zerzevatları için ;
2 adet büyük uzunluk patates
2 adet havuç
1-2 adet kabak
1 su bardağı bezelye
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik
1 tatlı kaşığı salça ( biber – domates karışık kullandım )
1.5 su bardağı sıcak su
Sebzelerin ölçüsünü kişi sayısına ve büyüklüğüne nazaran ayarlayabilirsiniz. şimdiden deneyeceklere afiyet olsun
Köfteli Zerzevat Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köftesi için materyalleri kaba koyarak hepsini uygunca yoğuralım yuvarlak formlar verelim buzdolabında biraz dinlenince köfteleri yağda biraz kızartıyoruz.
Öteki sebzeler soyup küp biçiminde doğrayıp hepsini borcama koyuyoruz.
Baharatları, tuzu ,yağı koyup katıştırıyoruz üzerlerine pişmiş köfteleri koyuyoruz.
En son salçalı su yapıp borcama döküyoruz.
Üzerini yağlı kağıdı ıslatıp borcamın üzerini kapatıp 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Pişmeye yakın üzerindeki kağıdı alıyoruz biraz daha durunca fırından alıyoruz deneyeceklere afiyet olsun
Köftesi için:
Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı kuru ekmek (Rondadan geçirilmiş olarak derin dondurucudan kullanıyorum)
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Kekik
Kimyon
Zerzevatları için ;
2 adet büyük uzunluk patates
2 adet havuç
1-2 adet kabak
1 su bardağı bezelye
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik
1 tatlı kaşığı salça ( biber – domates karışık kullandım )
1.5 su bardağı sıcak su
Sebzelerin ölçüsünü kişi sayısına ve büyüklüğüne nazaran ayarlayabilirsiniz. şimdiden deneyeceklere afiyet olsun
Köfteli Zerzevat Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Köftesi için materyalleri kaba koyarak hepsini uygunca yoğuralım yuvarlak formlar verelim buzdolabında biraz dinlenince köfteleri yağda biraz kızartıyoruz.
Öteki sebzeler soyup küp biçiminde doğrayıp hepsini borcama koyuyoruz.
Baharatları, tuzu ,yağı koyup katıştırıyoruz üzerlerine pişmiş köfteleri koyuyoruz.
En son salçalı su yapıp borcama döküyoruz.
Üzerini yağlı kağıdı ıslatıp borcamın üzerini kapatıp 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Pişmeye yakın üzerindeki kağıdı alıyoruz biraz daha durunca fırından alıyoruz deneyeceklere afiyet olsun