Köfteli Soslu Makarna Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
1 kg kıyma
1 su bardağı çekilmiş ekmek içi (Yada galeta unu )
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet rendelenmiş soğan
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Öbür materyaller
500 gram makarna
600ml kaynamış su
Tuz
1 paket krema
1 su bardağı bezelye
1 çay parmesan peyniri
Köfteli Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz.
Geri kalan gereçlerin hepsini ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
Köfte harcımızdan kesimler alıp elimizde misket formunda yuvarlıyoruz.
Tavamızı ocağa alıyoruz sıvı yağ ekleyip köftemizi kızgın yağda kızartıyoruz kızartmış olduğumuz yağı makarna için ayırıyoruz.
Uygun bir tencereyi ocağa alıyoruz.
Köfteyi kızarttığımız yağı ekleyip kaynamış olan suyumuzu ekleyip makarnayı ek ediyoruz.
Makarnalar yumuşadıktan sonra krema tuz ek edip karıştırıyoruz.
Daha sonra kızartmış olduğumuz köfteleri ve bezelyeyi ekleyip karıştırıyoruz.
Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte makarna suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
En son parmesan peyniri ekleyip tekrar karıştırıp ocaktan alıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
Köfteli Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için;
1 kg kıyma
1 su bardağı çekilmiş ekmek içi (Yada galeta unu )
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet rendelenmiş soğan
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Öbür materyaller
500 gram makarna
600ml kaynamış su
Tuz
1 paket krema
1 su bardağı bezelye
1 çay parmesan peyniri
Köfteli Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz.
Geri kalan gereçlerin hepsini ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
Köfte harcımızdan kesimler alıp elimizde misket formunda yuvarlıyoruz.
Tavamızı ocağa alıyoruz sıvı yağ ekleyip köftemizi kızgın yağda kızartıyoruz kızartmış olduğumuz yağı makarna için ayırıyoruz.
Uygun bir tencereyi ocağa alıyoruz.
Köfteyi kızarttığımız yağı ekleyip kaynamış olan suyumuzu ekleyip makarnayı ek ediyoruz.
Makarnalar yumuşadıktan sonra krema tuz ek edip karıştırıyoruz.
Daha sonra kızartmış olduğumuz köfteleri ve bezelyeyi ekleyip karıştırıyoruz.
Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte makarna suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
En son parmesan peyniri ekleyip tekrar karıştırıp ocaktan alıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
Köfteli Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı