Köfteli Terbiyeli Atom Çorbası (Lezzet Bombası) Tarifi İçin Malzemeler
1 orta boy patates
1 tane havuç
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı tel şehriye
3 dal maydanoz
2 dal dere otu (Tercihen)
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
6-7 su bardağı tavuk suyu (normal su da kullanabilirsiniz)
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
1 çay kaşığı nane
Köftesi :
150 gram kıyma
1 yemek kaşığı un (silme)
1 çay kaşığı tuz
1 küçük soğan (suyu sıkılmış)
Terbiyesi:
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Üzeri :
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Biraz köfte yağı (köfteyi kızarttığınız sıvı yağ az ise hepsini kullanabilirsiniz)
Köfteli Terbiyeli Atom Çorbası (Lezzet Bombası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak tam bir lezzet bombası bu çorbaya bayılacaksınız
Kıyma, tuz, un ve rendelenip suyu sıkılmış soğan yoğrulur. Daha sonra minik yuvarlanır ve buzdolabına kaldırılır.
Patates ve havuç minik küpler halinde doğranır. Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ alınarak havuçlar sotelenir.
Havuçlar biraz yumuşayınca üzerine patates eklenir ve sotelenir. Patatesler biraz yumuşayınca un eklenerek kavrulur.
Un kokusu çıkınca üzerine tavuk suyu ya da su eklenir. Tencere kapağı örtülüp kaynamaya bırakılır.
Kaynayınca içine tel şehriye eklenir ve karıştırılıp altı kısılır.
Tavaya biraz sıvı yağ alınarak içine nane eklenir.
Üzerine köfteler eklenerek rengi değişene kadar 5- 10 dakika pişirilir.
Piştikten sonra çorbanın içine kaşıkla köfteler eklenir. (yağını en son kullanacağız). Bir iki tur karıştırılır.
Maydanoz ve dere otu kıyılır. Çorbaya eklenir. Baharatlar ve tuz atılarak karıştırılır.
Terbiyesi için yumurta sarısına limon suyu eklenerek karıştırılır. Çorbadan bir kepçe alınarak terbiye ye eklenip karıştırılır ve ılınır.
Ilık terbiye karıştırılarak çorbaya eklenir. Çorba iyice karıştırılır.
Kalan köfte yağına kırmızı toz biber eklenip kızdırılır.
Ardından çorbaya eklenir.
Bir iki taşım kaynatılıp servis edilir.Afiyet olsun dilerseniz didiklenmiş haşlanan tavuk ile yapabilirsiniz.
Köfteli Terbiyeli Atom Çorbası (Lezzet Bombası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 orta boy patates
1 tane havuç
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı tel şehriye
3 dal maydanoz
2 dal dere otu (Tercihen)
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
6-7 su bardağı tavuk suyu (normal su da kullanabilirsiniz)
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
1 çay kaşığı nane
Köftesi :
150 gram kıyma
1 yemek kaşığı un (silme)
1 çay kaşığı tuz
1 küçük soğan (suyu sıkılmış)
Terbiyesi:
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Üzeri :
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Biraz köfte yağı (köfteyi kızarttığınız sıvı yağ az ise hepsini kullanabilirsiniz)
Köfteli Terbiyeli Atom Çorbası (Lezzet Bombası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak tam bir lezzet bombası bu çorbaya bayılacaksınız
Kıyma, tuz, un ve rendelenip suyu sıkılmış soğan yoğrulur. Daha sonra minik yuvarlanır ve buzdolabına kaldırılır.
Patates ve havuç minik küpler halinde doğranır. Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ alınarak havuçlar sotelenir.
Havuçlar biraz yumuşayınca üzerine patates eklenir ve sotelenir. Patatesler biraz yumuşayınca un eklenerek kavrulur.
Un kokusu çıkınca üzerine tavuk suyu ya da su eklenir. Tencere kapağı örtülüp kaynamaya bırakılır.
Kaynayınca içine tel şehriye eklenir ve karıştırılıp altı kısılır.
Tavaya biraz sıvı yağ alınarak içine nane eklenir.
Üzerine köfteler eklenerek rengi değişene kadar 5- 10 dakika pişirilir.
Piştikten sonra çorbanın içine kaşıkla köfteler eklenir. (yağını en son kullanacağız). Bir iki tur karıştırılır.
Maydanoz ve dere otu kıyılır. Çorbaya eklenir. Baharatlar ve tuz atılarak karıştırılır.
Terbiyesi için yumurta sarısına limon suyu eklenerek karıştırılır. Çorbadan bir kepçe alınarak terbiye ye eklenip karıştırılır ve ılınır.
Ilık terbiye karıştırılarak çorbaya eklenir. Çorba iyice karıştırılır.
Kalan köfte yağına kırmızı toz biber eklenip kızdırılır.
Ardından çorbaya eklenir.
Bir iki taşım kaynatılıp servis edilir.Afiyet olsun dilerseniz didiklenmiş haşlanan tavuk ile yapabilirsiniz.
Köfteli Terbiyeli Atom Çorbası (Lezzet Bombası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı