Kokoş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya için;
6 yumurta (oda ısısında)
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım çay bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Kreması için;
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket krema( hepsi kullanılmayacak kıvam vermek için azar azar)
80 gram sütlü çikolata
1 paket krem santi
Kokoş Pasta Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurta sarısı ve beyazlarını iki başka kaba ayıralım.
Beyazları ayırdığımız kaba şekerin yarısını ve tuzu ek edip traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım.
Sarıları ayırdığımız kaba şekerin öbür kısmını ek edelim .
Çırpmaya başlayalım yavaşça suyu ek edelim ve uygunca beyazlasana kadar çırpalım.
Unu nişastayı ve kabartama tozunu 3 sefer elekten geçirelim sarıların olduğu kaba 3- 4 seferde biraz un biraz yumurta beyazı olacak biçimde karışımımızı söndürmeden yedirelim.
20 cmlik kalıp kullandım ben 22 cmde olur. kalıbımıza döküp 180° derece fırında 45-50 dk pişirelim.
Lütfen denetimli pişirelim her fırın farklılık gösterir.
Piştikten çabucak sonra tel bir ızgaraya aykırı çevirip soğumaya bırakalım.
Kreması için vanilya tereyağ çikolata krema ve krem santi hariç öbür gereçleri kaynayıncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca tereyağ vanilya ve çikolatayı ekleyip güzelce karıştıralım.
Soğumaya bırakalım soğuyunca santi ve kremamızı ekleyip çırpalım.
İstediğimiz kıvamı yakalayalım. Pandispanyayı 4 yada 5 modüle bölelim .
Şekerli sütle ıslatalım kremamızı sürüp birebir süreci tekrarlayalım ve drajelerle tatlandırdım.
Hepsi bittikten sonra dolapta 2 saat dinlendirelim daha sonra krem şantiyle sıvayıp istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyetle
Pandispanya için;
6 yumurta (oda ısısında)
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım çay bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Kreması için;
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket krema( hepsi kullanılmayacak kıvam vermek için azar azar)
80 gram sütlü çikolata
1 paket krem santi
Kokoş Pasta Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurta sarısı ve beyazlarını iki başka kaba ayıralım.
Beyazları ayırdığımız kaba şekerin yarısını ve tuzu ek edip traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım.
Sarıları ayırdığımız kaba şekerin öbür kısmını ek edelim .
Çırpmaya başlayalım yavaşça suyu ek edelim ve uygunca beyazlasana kadar çırpalım.
Unu nişastayı ve kabartama tozunu 3 sefer elekten geçirelim sarıların olduğu kaba 3- 4 seferde biraz un biraz yumurta beyazı olacak biçimde karışımımızı söndürmeden yedirelim.
20 cmlik kalıp kullandım ben 22 cmde olur. kalıbımıza döküp 180° derece fırında 45-50 dk pişirelim.
Lütfen denetimli pişirelim her fırın farklılık gösterir.
Piştikten çabucak sonra tel bir ızgaraya aykırı çevirip soğumaya bırakalım.
Kreması için vanilya tereyağ çikolata krema ve krem santi hariç öbür gereçleri kaynayıncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca tereyağ vanilya ve çikolatayı ekleyip güzelce karıştıralım.
Soğumaya bırakalım soğuyunca santi ve kremamızı ekleyip çırpalım.
İstediğimiz kıvamı yakalayalım. Pandispanyayı 4 yada 5 modüle bölelim .
Şekerli sütle ıslatalım kremamızı sürüp birebir süreci tekrarlayalım ve drajelerle tatlandırdım.
Hepsi bittikten sonra dolapta 2 saat dinlendirelim daha sonra krem şantiyle sıvayıp istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyetle