Kokostarlı Pasta Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
2.5 su bardağı un (Artırılabilir yahut azaltılabilir)
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin
1 paket kremşanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı pudra şekeri
Keki Islatmak İçin
1 su bardağı süt
Çikolata Ganajı İçin
200 ml sıvı krema
160 gram çikolata (İkiside bitter çikolata)
Süslemek İçin
Hazır beyaz çikolata sosu
Kokostarlı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabımıza yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım. 1 çay bardağı sütü ekledikten sonra; un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ek edelim.
Gereçlerimiz özleşinceye kadar çırpalım. Yağlı kağıt serdiğimiz kek hamurumuzu borcama (Ben kalın olmaması için borcama döktüm. Dilerseniz kelepçeli kalıba da dökebilirsiniz) boşaltalım. Yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
Fırından aldıktan sonra, soğumaya bırakalım. Ben borcama döktüğüm için kelepçeli kalıba nazaran kestim keki. Üzeri için, kremşantiyi süt ile çırpalım.
Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, güzelce karıştıralım. Kıvam alması için buzdolabında 10dk bekletebiliriz. Çikolata ganajı için, sıvı kremayı kaynayıncaya kadar ısıtalım.
Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım. Soğuma esnasında kabuklanmaması için orta ara karıştıralım.
Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine güzelce dökelim. Son olarak düzgünce soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
Üzerini süslemek için kenton hazır çikolata soslarından kullandım. Afiyet şeker olsun .
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
2.5 su bardağı un (Artırılabilir yahut azaltılabilir)
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin
1 paket kremşanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı pudra şekeri
Keki Islatmak İçin
1 su bardağı süt
Çikolata Ganajı İçin
200 ml sıvı krema
160 gram çikolata (İkiside bitter çikolata)
Süslemek İçin
Hazır beyaz çikolata sosu
Kokostarlı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabımıza yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım. 1 çay bardağı sütü ekledikten sonra; un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ek edelim.
Gereçlerimiz özleşinceye kadar çırpalım. Yağlı kağıt serdiğimiz kek hamurumuzu borcama (Ben kalın olmaması için borcama döktüm. Dilerseniz kelepçeli kalıba da dökebilirsiniz) boşaltalım. Yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
Fırından aldıktan sonra, soğumaya bırakalım. Ben borcama döktüğüm için kelepçeli kalıba nazaran kestim keki. Üzeri için, kremşantiyi süt ile çırpalım.
Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, güzelce karıştıralım. Kıvam alması için buzdolabında 10dk bekletebiliriz. Çikolata ganajı için, sıvı kremayı kaynayıncaya kadar ısıtalım.
Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım. Soğuma esnasında kabuklanmaması için orta ara karıştıralım.
Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine güzelce dökelim. Son olarak düzgünce soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
Üzerini süslemek için kenton hazır çikolata soslarından kullandım. Afiyet şeker olsun .