Kol boreği nasıl yapılır?
istege gore peynirli ,kıymalı,patateslide yapabilirsiniz
KIYMALI KOL BOREĞİ
MALZEMELER
4 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Nişasta 1 Su Bardağı Sut 1 Su Bardağı Sıvıyağ 12 Su Bardağı Yoğurt 1 Cay Kaşığı Karbonat 1 Yumurta 250 gr Margarin 2 Corba Kaşığı Sirke İc Malzemesi 300 gr Kıyma 3 Corba Kaşığı Sıvıyağ 4 Soğan
YAPILIŞI
Cukur bir kaba yumurtayı kırın Sut sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi ekleyin Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Hamurun yumuşaklığını sağlamak icin gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz
Hazırladığınız hamurdan 20 eşit buyuklukte hamur parcası koparın
Uzerlerini nemli bezle orterek 20 dakika dinlenmeye bırakın
Diğer tarafta soğanları kup şeklinde doğrayın Tencerede yağı kızdırıp soğanları kavurun Kıymayı ilave ederek kısık ateşte kavurun Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Soğumaya bırakın
Hamur bezelerini nişasta serperek tabak buyukluğunde acın On hamuru aralarına nişasta serperek ust uste yerleştirin Ve yine nişasta serperek merdaneyle acabildiğiniz kadar inceltin Aynı işlemi diğer on beze icin de gercekleştirin Acılmış iki yuvarlak hamuru ortadan ikiye kesin Duz kenarlara uzunlamasına harc malzemesini yayın Hamuru rulo şeklinde sarın Diğer hamurlar icin de aynı işlemi tekrarlayın Hamur rulolarını gevşek bir şekilde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin
Hamurların uzerine eritilip soğutulmuş margarin dokun Bıcakla dilimleyin
Onceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızartın Sıcak olarak servis yapın
istege gore peynirli ,kıymalı,patateslide yapabilirsiniz
KIYMALI KOL BOREĞİ
MALZEMELER
4 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Nişasta 1 Su Bardağı Sut 1 Su Bardağı Sıvıyağ 12 Su Bardağı Yoğurt 1 Cay Kaşığı Karbonat 1 Yumurta 250 gr Margarin 2 Corba Kaşığı Sirke İc Malzemesi 300 gr Kıyma 3 Corba Kaşığı Sıvıyağ 4 Soğan
YAPILIŞI
Cukur bir kaba yumurtayı kırın Sut sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi ekleyin Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Hamurun yumuşaklığını sağlamak icin gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz
Hazırladığınız hamurdan 20 eşit buyuklukte hamur parcası koparın
Uzerlerini nemli bezle orterek 20 dakika dinlenmeye bırakın
Diğer tarafta soğanları kup şeklinde doğrayın Tencerede yağı kızdırıp soğanları kavurun Kıymayı ilave ederek kısık ateşte kavurun Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Soğumaya bırakın
Hamur bezelerini nişasta serperek tabak buyukluğunde acın On hamuru aralarına nişasta serperek ust uste yerleştirin Ve yine nişasta serperek merdaneyle acabildiğiniz kadar inceltin Aynı işlemi diğer on beze icin de gercekleştirin Acılmış iki yuvarlak hamuru ortadan ikiye kesin Duz kenarlara uzunlamasına harc malzemesini yayın Hamuru rulo şeklinde sarın Diğer hamurlar icin de aynı işlemi tekrarlayın Hamur rulolarını gevşek bir şekilde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin
Hamurların uzerine eritilip soğutulmuş margarin dokun Bıcakla dilimleyin
Onceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızartın Sıcak olarak servis yapın