Kol Boreği Tarifi İcin Malzemeler HAMURU İCİN
*2 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
ACMAK İCİN
*Sıvı yağ
İC MALZEMESİ
*1 kucuk kurusoğan
*300 gr kıyma
*Baharatlar
*Tuz, maydanoz
TERCİHE GORE
*Peynirli
*Patatesli
UZERİ İCİN
*Tereyağ
Kol Boreği Tarifi Yapılışı
1
*Unumuzu ,suyumuzu, tuzumuzu kabımızda guzel bir şekilde yoğuralım
*Uzerini ortup 1 saat dinlendirelim
*Daha sonra tabak boyutunda acalım merdaneyle ve arasına sıvı yağ surelim
*Ust uste dizelim Actıklarımızı yağladıklarımızı 15 dakikada ic malzememizi de hazırlayana kadar dinlensin
*Daha sonra hamurumuzdan bir tane alıp yağladığımız tezgahta cekiştirelimİc malzememizi bir tencerede kavuruyoruz hazırlıyoruz
*Ben masamda actım ic malzememi ekledim ve sardım
*Uzerlerine tereyağ surup fırında 30 35 dakikada pişirelim 180 derece ( gorsellerden biri eskidir pişmiş halini gostermek icin eklendi )
*2 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
ACMAK İCİN
*Sıvı yağ
İC MALZEMESİ
*1 kucuk kurusoğan
*300 gr kıyma
*Baharatlar
*Tuz, maydanoz
TERCİHE GORE
*Peynirli
*Patatesli
UZERİ İCİN
*Tereyağ
Kol Boreği Tarifi Yapılışı
1
*Unumuzu ,suyumuzu, tuzumuzu kabımızda guzel bir şekilde yoğuralım
*Uzerini ortup 1 saat dinlendirelim
*Daha sonra tabak boyutunda acalım merdaneyle ve arasına sıvı yağ surelim
*Ust uste dizelim Actıklarımızı yağladıklarımızı 15 dakikada ic malzememizi de hazırlayana kadar dinlensin
*Daha sonra hamurumuzdan bir tane alıp yağladığımız tezgahta cekiştirelimİc malzememizi bir tencerede kavuruyoruz hazırlıyoruz
*Ben masamda actım ic malzememi ekledim ve sardım
*Uzerlerine tereyağ surup fırında 30 35 dakikada pişirelim 180 derece ( gorsellerden biri eskidir pişmiş halini gostermek icin eklendi )