Kol Boreği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kol Boreği Tarifi İcin Malzemeler HAMURU İCİN


*2 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su

ACMAK İCİN


*Sıvı yağ

İC MALZEMESİ


*1 kucuk kurusoğan
*300 gr kıyma
*Baharatlar
*Tuz, maydanoz

TERCİHE GORE


*Peynirli
*Patatesli

UZERİ İCİN


*Tereyağ

Kol Boreği Tarifi Yapılışı
1
*Unumuzu ,suyumuzu, tuzumuzu kabımızda guzel bir şekilde yoğuralım
*Uzerini ortup 1 saat dinlendirelim
*Daha sonra tabak boyutunda acalım merdaneyle ve arasına sıvı yağ surelim
*Ust uste dizelim Actıklarımızı yağladıklarımızı 15 dakikada ic malzememizi de hazırlayana kadar dinlensin
*Daha sonra hamurumuzdan bir tane alıp yağladığımız tezgahta cekiştirelimİc malzememizi bir tencerede kavuruyoruz hazırlıyoruz
*Ben masamda actım ic malzememi ekledim ve sardım
*Uzerlerine tereyağ surup fırında 30 35 dakikada pişirelim 180 derece ( gorsellerden biri eskidir pişmiş halini gostermek icin eklendi )
 

Similar threads

  • Soru
Kol boreği yapımının aşamaları nelerdir? Aşağıdaki tarif patatesli kol boreği tarifidir Malzemeler; 125 gr margarin 5 su bardağı un 3 yumurta 1 cay bardağı su Tuz İc malzeme; 2 corba kaşığı aycicek yağı 100 gr beyaz peynir 1 kg patates 34 dal dereotu 1 dal taze nane 3 soğan Tuz,karabiber Uzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Peynirli Kıymalı Kol Boreği Tarifi İcin Malzemeler *6 adet hazır yufka İc harcı icin; *Beyaz peynir *1 demet maydanoz Ara katlar icin; *Yarım cay bardağı sıvı yağ *1 cay bardağı sut *Yarım cay bardağından fazla eritilmiş margarin *2 adet yumurta Uzeri icin; *Kalan sosumuzdan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt