Aparatif Yemek Tarifleri Resimli,
Resimli Kolay Aparatif Yemek Tarifleri,
Kaşarlı Muska
Malzemeler
1 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
galeta unu
Kızartmak icin
sıvıyağ
imageskolayaparatifyemektarifleri5ad3f8211317d
Hazırlanışı
Yufka 3 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir
Her bir şeridin bir ucuna rende kaşar konup kucuk bir ucgen oluşacak şekilde katlanarak sarılır
Sarılan borekler once cırpılmış yumurtaya batırılıp ardından galeta ununa bulanır
Unlanan borekler kızgın yağda kızartılır
Kroket
Malzemeler:
1 adet tavuk goğsu
2 adet patates
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı kori
2 yemek kaşığı su
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Kızartmak icin aycicek yağ
imageskolayaparatifyemektarifleri5ad3f822922d2
Yapılışı:
Tavuk etini haşlayın, haşlandıktan sonra iyice didikleyin
Patatesleri haşlayın ve catal yardımıyla ezerek pure haline getirin
Bir kasede bir miktar unu, karabiber ve tuzu karıştırın
Başka bir kasede yumurta ve suyu cırpın
Duz bir tabağa galeta ununu koyun
Hazırladığınız patates puresini, tavuk etlerini, koriyi ve galeta ununu karıştırıp iyice yoğurun
Elde ettiğiniz hamurdan parcalar koparıp istediğiniz gibi şekil verin
Bu parcaları once una sonra yumurtaya son olarakta galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın
Fırında Kolay Patates
Malzemeler:
Dilediğiniz adette patates,
Rendelenmiş kaşar,
Tereyağ,
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, fesleğen,
imageskolayaparatifyemektarifleri5ad3f82a6cc21
Yapılışı:
Patatesleri kaynayan suda pişene dek haşlıyoruz,
Haşlanmış patatesleri iki parcaya ayırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz,
Uzerine tereyağ koyup 170 derece fırında 15dk kadar pişiriyoruz,
Fırın tepsisini cıkartıp uzerine tum baharatları ve kaşarı ekleyip tekrar fırına veriyoruz,
Kaşar eridiğinde fırından cıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Kaşarlı Patates Topları
Malzemeler;
1,5 kg kadar patates ( haşlanıp ezilecek )
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar,
Yarım cay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı kori,
yeteri kadar tuz, karabiber
Yeteri kadar kup kup doğranmış kaşar peyniri
Galeta unu
imageskolayaparatifyemektarifleri5ad3f82c7100c
Hazırlanışı;
Patatesleri, zeytinyağı, rendelenmiş kaşar, kori, tuz ve karabiber karıştırarak yoğuralım
Yoğurduğumuz patateslerden ceviz buyukluğunde parcalar alıp, elimizde yuvarlayalım
Yuvarladığımız patateslerin ortasına kup kaşar oturtarak, patatesleri tekrar yuvarlayıp, kaşarın kapanmasını sağlayalım
patates toplarını galeta ununa bulayarak, bir borcama yada fırın tepsisine dizelim
Onceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 1520 dk beklettikten sonra, sıcak servis yapalım Afiyet olsun
Resimli Kolay Aparatif Yemek Tarifleri,
Kaşarlı Muska
Malzemeler
1 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
galeta unu
Kızartmak icin
sıvıyağ
imageskolayaparatifyemektarifleri5ad3f8211317d
Hazırlanışı
Yufka 3 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir
Her bir şeridin bir ucuna rende kaşar konup kucuk bir ucgen oluşacak şekilde katlanarak sarılır
Sarılan borekler once cırpılmış yumurtaya batırılıp ardından galeta ununa bulanır
Unlanan borekler kızgın yağda kızartılır
Kroket
Malzemeler:
1 adet tavuk goğsu
2 adet patates
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı kori
2 yemek kaşığı su
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Kızartmak icin aycicek yağ
imageskolayaparatifyemektarifleri5ad3f822922d2
Yapılışı:
Tavuk etini haşlayın, haşlandıktan sonra iyice didikleyin
Patatesleri haşlayın ve catal yardımıyla ezerek pure haline getirin
Bir kasede bir miktar unu, karabiber ve tuzu karıştırın
Başka bir kasede yumurta ve suyu cırpın
Duz bir tabağa galeta ununu koyun
Hazırladığınız patates puresini, tavuk etlerini, koriyi ve galeta ununu karıştırıp iyice yoğurun
Elde ettiğiniz hamurdan parcalar koparıp istediğiniz gibi şekil verin
Bu parcaları once una sonra yumurtaya son olarakta galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın
Fırında Kolay Patates
Malzemeler:
Dilediğiniz adette patates,
Rendelenmiş kaşar,
Tereyağ,
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, fesleğen,
imageskolayaparatifyemektarifleri5ad3f82a6cc21
Yapılışı:
Patatesleri kaynayan suda pişene dek haşlıyoruz,
Haşlanmış patatesleri iki parcaya ayırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz,
Uzerine tereyağ koyup 170 derece fırında 15dk kadar pişiriyoruz,
Fırın tepsisini cıkartıp uzerine tum baharatları ve kaşarı ekleyip tekrar fırına veriyoruz,
Kaşar eridiğinde fırından cıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Kaşarlı Patates Topları
Malzemeler;
1,5 kg kadar patates ( haşlanıp ezilecek )
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar,
Yarım cay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı kori,
yeteri kadar tuz, karabiber
Yeteri kadar kup kup doğranmış kaşar peyniri
Galeta unu
imageskolayaparatifyemektarifleri5ad3f82c7100c
Hazırlanışı;
Patatesleri, zeytinyağı, rendelenmiş kaşar, kori, tuz ve karabiber karıştırarak yoğuralım
Yoğurduğumuz patateslerden ceviz buyukluğunde parcalar alıp, elimizde yuvarlayalım
Yuvarladığımız patateslerin ortasına kup kaşar oturtarak, patatesleri tekrar yuvarlayıp, kaşarın kapanmasını sağlayalım
patates toplarını galeta ununa bulayarak, bir borcama yada fırın tepsisine dizelim
Onceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 1520 dk beklettikten sonra, sıcak servis yapalım Afiyet olsun