Kolay Baklava Tanımı İçin Gereçler
Şerbeti için;
1 kg şeker
1 litre su
8-9 damla limon suyu
Hamuru için;
2 adet yumurta
50 gram tereyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Bir çimdik tuz
Yarım yemek kaşığı limon suyu
4-5 su bardağı un
Ortası için;
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için;
200 gram tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ
Açarken kullanmak için;
Nişasta
Kolay Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbet ile başlayalım. Şeker ve suyu yüksek ateşte kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra orta ateşe alıp 20-25 dakika daha kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp limon suyu ekliyoruz. Ve soğutmaya alıyoruz.
Hamuru için tereyağını eritip soğutuyoruz.
Yumurta, tereyağ, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
Üzerine 3 su bardağı un atıyoruz.
Unun üzerine kabartma tozu, kabartma tozunun üzerine sirke yan tarafına limon suyunu ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
Unu azar azar ekleyin.
İçindeki yağdan ötürü hamur cıvık üzere olabilir. Fakat katiyetle o denli düşünmeyin.
Hamuru 4 tane beze yapıp 20 dakika dinlendiriyoruz.
Sonrasında 1 adedini bol nişastalı açıyoruz.
Daha sonra ikiye katlayıp tekrar nişasta yapıyoruz.
Kenarlardan tekrar ikiye katlayıp zarf formunu veriyoruz.
Tekrar tepsi boyutunda açıyoruz.
Açarken nişastadan ötürü güç açılıyor.
1 adedini tepsinin en altına koyuyoruz.
Ve üzerine cevizin yarısını koyuyoruz.
Sonra üstüne tekrar açmış olduğumuz hamurdan koyuyoruz.
Cevizin kalan yarısını da bu kata ekliyoruz.
Geriye kalan iki hamuru üst üste koyuyoruz. Ve baklavanın bu kısmı bitti.
Kare biçiminde kesiyoruz.
Üzerine 200 gram eritip soğutmuş olduğum tereyağını gezdiriyorum.
Tereyağın üzerindeki beyaz köpükleri dikkatli bir halde alın.
Tereyağını yaydıktan sonra sıvı yağı da gezdiriyoruz.
Evvelce ısıtılmış 165 derece fırında 1 saat pişiriyoruz.Her fırında pişirme müddetinde farklılıklar olabilir.
Baklava soğuduktan sonra soğumuş şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
4-5 saat sonra servis edebilirsiniz.
Üzerini süslemek için antep fıstığı tozu kullandım. Deneyeceklere afiyet olsun bir dahaki tarifde görüşmek üzere. Ayrıntılı görüntüsü için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz.
Kolay Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti için;
1 kg şeker
1 litre su
8-9 damla limon suyu
Hamuru için;
2 adet yumurta
50 gram tereyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Bir çimdik tuz
Yarım yemek kaşığı limon suyu
4-5 su bardağı un
Ortası için;
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için;
200 gram tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ
Açarken kullanmak için;
Nişasta
Kolay Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbet ile başlayalım. Şeker ve suyu yüksek ateşte kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra orta ateşe alıp 20-25 dakika daha kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp limon suyu ekliyoruz. Ve soğutmaya alıyoruz.
Hamuru için tereyağını eritip soğutuyoruz.
Yumurta, tereyağ, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
Üzerine 3 su bardağı un atıyoruz.
Unun üzerine kabartma tozu, kabartma tozunun üzerine sirke yan tarafına limon suyunu ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
Unu azar azar ekleyin.
İçindeki yağdan ötürü hamur cıvık üzere olabilir. Fakat katiyetle o denli düşünmeyin.
Hamuru 4 tane beze yapıp 20 dakika dinlendiriyoruz.
Sonrasında 1 adedini bol nişastalı açıyoruz.
Daha sonra ikiye katlayıp tekrar nişasta yapıyoruz.
Kenarlardan tekrar ikiye katlayıp zarf formunu veriyoruz.
Tekrar tepsi boyutunda açıyoruz.
Açarken nişastadan ötürü güç açılıyor.
1 adedini tepsinin en altına koyuyoruz.
Ve üzerine cevizin yarısını koyuyoruz.
Sonra üstüne tekrar açmış olduğumuz hamurdan koyuyoruz.
Cevizin kalan yarısını da bu kata ekliyoruz.
Geriye kalan iki hamuru üst üste koyuyoruz. Ve baklavanın bu kısmı bitti.
Kare biçiminde kesiyoruz.
Üzerine 200 gram eritip soğutmuş olduğum tereyağını gezdiriyorum.
Tereyağın üzerindeki beyaz köpükleri dikkatli bir halde alın.
Tereyağını yaydıktan sonra sıvı yağı da gezdiriyoruz.
Evvelce ısıtılmış 165 derece fırında 1 saat pişiriyoruz.Her fırında pişirme müddetinde farklılıklar olabilir.
Baklava soğuduktan sonra soğumuş şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
4-5 saat sonra servis edebilirsiniz.
Üzerini süslemek için antep fıstığı tozu kullandım. Deneyeceklere afiyet olsun bir dahaki tarifde görüşmek üzere. Ayrıntılı görüntüsü için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz.
Kolay Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı