Kolay Çikolata Mus Tarifi İçin Malzemeler
200 gram bitter çikolata
1 yumurta sarısı
6 adet yumurta beyazı
Krem şanti için :
10 gram krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kolay Çikolata Mus Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce çikolatayı mikro dalga da eritelim.
Daha sonra erimiş çikolataya 1 yumurta sarısı ekleyin ve mikserle karıştırın. Çikolata sertleşecek bu çok normal.
Daha sonra yumurta beyazlarını çırpın kar beyaz olana kadar ve 1-2 yemek kaşığı erimiş çikolataya ekleyin, mikserle karıştırın.
Daha sonra çırpılmış beyaz yumurtayı yavaş yavaş ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
Karışım hazır olduktan sonra, İstediğiniz kasede servis edebilirsiniz, dilerseniz benim gibi verin tarzında küçük bardaklarada koyup servis edebilirsiniz. 15-30 dakika buzdolabında bekletelim.
Kremşantiyle süslemek istemiyorsanız, dilerseniz kakao serpip öylede servis edebilirsiniz veya üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz.
Kremşantiyi hazırlamak isteyenler için kremanızın, çırpacağınızın ve kasenizin çok soğuk olması lazım yoksa kremşanti haline gelmez. O yüzden kasenizi ve çırpacağınızı 15 dakika derin dondurucuda bekletin.
Buz tutmuş kasenize soğuk kremayı ve şekeri ekleyip en yüksek ayarında çırpalım, 3-4 dakika içinde kremşantiyi elde edersiniz.
Daha sonra sıkma poşetine koyup benim gibi süsleyebilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Kolay Çikolata Mus Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram bitter çikolata
1 yumurta sarısı
6 adet yumurta beyazı
Krem şanti için :
10 gram krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kolay Çikolata Mus Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce çikolatayı mikro dalga da eritelim.
Daha sonra erimiş çikolataya 1 yumurta sarısı ekleyin ve mikserle karıştırın. Çikolata sertleşecek bu çok normal.
Daha sonra yumurta beyazlarını çırpın kar beyaz olana kadar ve 1-2 yemek kaşığı erimiş çikolataya ekleyin, mikserle karıştırın.
Daha sonra çırpılmış beyaz yumurtayı yavaş yavaş ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
Karışım hazır olduktan sonra, İstediğiniz kasede servis edebilirsiniz, dilerseniz benim gibi verin tarzında küçük bardaklarada koyup servis edebilirsiniz. 15-30 dakika buzdolabında bekletelim.
Kremşantiyle süslemek istemiyorsanız, dilerseniz kakao serpip öylede servis edebilirsiniz veya üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz.
Kremşantiyi hazırlamak isteyenler için kremanızın, çırpacağınızın ve kasenizin çok soğuk olması lazım yoksa kremşanti haline gelmez. O yüzden kasenizi ve çırpacağınızı 15 dakika derin dondurucuda bekletin.
Buz tutmuş kasenize soğuk kremayı ve şekeri ekleyip en yüksek ayarında çırpalım, 3-4 dakika içinde kremşantiyi elde edersiniz.
Daha sonra sıkma poşetine koyup benim gibi süsleyebilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Kolay Çikolata Mus Tarifi Fotoğraflı Yapılışı