Kolay El Açması Gözleme (Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
İç malzemeleri
150 gram kaşar peyniri
150 gram yağlı peynir
Yarım demet maydanoz
Not: isterseniz lor peyniri vs farklı peynirlerde kullanabilirsiniz
Üzerine ve içine tereyağ 2 kaşık sıvı yağ ( ben zeytinyağ kullandım)
Kolay El Açması Gözleme (Mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce bir kaba unu tuzu sütü yağı koyuyoruz.
Biraz kapta un iyice karışınca tezgaha alıp güzel bir hamur olacak şekilde yoğuruyoruz.
Sonra küçük parçalara ayırıp üzerine jelatin folyo ile kapatın kurumasınlar.
Az un serpip tezgaha tabak büyüklüğünde açıyoruz.
İçine yağ sürüp peynirli harcımızdan yarısına döküyoruz. Resimlerden bakabilirsiniz kapatıp önce parmaklarımızla iyice bastırıp uçlarından sonra çatalla şekil verebilirsiniz bir tarafta ocağa uygun tavayı koyuyoruz.
İlk gözlemeleri biraz yağ koyarak yaptım sonrakilerde yağ koymadım tavaya iki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen gözlemelerin üzerine fırçayla yağ sürüyoruz ( tereyağını uygun bir tavada eritin kolay sürmek için ) Sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun
Kolay El Açması Gözleme (Mayasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
İç malzemeleri
150 gram kaşar peyniri
150 gram yağlı peynir
Yarım demet maydanoz
Not: isterseniz lor peyniri vs farklı peynirlerde kullanabilirsiniz
Üzerine ve içine tereyağ 2 kaşık sıvı yağ ( ben zeytinyağ kullandım)
Kolay El Açması Gözleme (Mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce bir kaba unu tuzu sütü yağı koyuyoruz.
Biraz kapta un iyice karışınca tezgaha alıp güzel bir hamur olacak şekilde yoğuruyoruz.
Sonra küçük parçalara ayırıp üzerine jelatin folyo ile kapatın kurumasınlar.
Az un serpip tezgaha tabak büyüklüğünde açıyoruz.
İçine yağ sürüp peynirli harcımızdan yarısına döküyoruz. Resimlerden bakabilirsiniz kapatıp önce parmaklarımızla iyice bastırıp uçlarından sonra çatalla şekil verebilirsiniz bir tarafta ocağa uygun tavayı koyuyoruz.
İlk gözlemeleri biraz yağ koyarak yaptım sonrakilerde yağ koymadım tavaya iki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen gözlemelerin üzerine fırçayla yağ sürüyoruz ( tereyağını uygun bir tavada eritin kolay sürmek için ) Sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun
Kolay El Açması Gözleme (Mayasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı