Kolay Süratli Sağlıklı Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su
4.5 su bardağı tam buğday unu
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Kolay Süratli Sağlıklı Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ıslak gereçleri koyup karıştırıyoruz.
Ardından maya ve şekeri ilave edip biraz daha karıştırıyoruz. Ben karıştırırken tahta kaşık kullanıyorum.
Ardından unu ve tuzu ek edip yoğurmaya başlıyoruz.
Hamurumuz ele yapışmayacak hale geldiğinde üzerini kapatıp dinlenmeye alıyoruz.
Bir ölçü kabardıktan sonra biçim verdiğimiz hamuru tepsimize alıp bir ölçüde orada bekletiyoruz.
Soğuk fırına evvel 160 derecede 15 dk daha sonra 200 derecede bir 15 dakika daha pişirip, üzerini kapıyoruz. Sağlıklı ekmeğimiz hazır .
Kolay Süratli Sağlıklı Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su
4.5 su bardağı tam buğday unu
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Kolay Süratli Sağlıklı Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ıslak gereçleri koyup karıştırıyoruz.
Ardından maya ve şekeri ilave edip biraz daha karıştırıyoruz. Ben karıştırırken tahta kaşık kullanıyorum.
Ardından unu ve tuzu ek edip yoğurmaya başlıyoruz.
Hamurumuz ele yapışmayacak hale geldiğinde üzerini kapatıp dinlenmeye alıyoruz.
Bir ölçü kabardıktan sonra biçim verdiğimiz hamuru tepsimize alıp bir ölçüde orada bekletiyoruz.
Soğuk fırına evvel 160 derecede 15 dk daha sonra 200 derecede bir 15 dakika daha pişirip, üzerini kapıyoruz. Sağlıklı ekmeğimiz hazır .
Kolay Süratli Sağlıklı Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı