Kolay Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardak şeker
1 su bardak yoğurt
1 su bardak sıvı yağ (genelde 1 çay bardağı zeytinyağ ve 1 çay bardağı sıvı yağ koyuyorum ve sıvı yağ ziyanını azaltıyorum)
1 paket kakao(az kakaolu isterseniz 1 paket deri biraz az olabilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 çimdik tuz
1 tutam toz soda
4- 5 bardak un (yumuşak bir hamur için 4 ya da 5 bardak ayarlaması yapmalısınız)
Sosu için
1 su bardak süt
1 paket kakao
1.5 yemek kaşık tereyağ
Üzeri için
Hindistan cevizi
Kolay Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabımıza yumurta ve şekeri rengi beyaz a dönük köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
İçine yoğurt, sıvı yağ,kakao,kabartma tozu ,şekerli vanilin,toz sodayı ekleyelim ve karıştıralım.Azar azar un u ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
Yağlı kağıt serili tepsimize ya da sıvı yağ ile yağladığımız tepsimize hazırladığımız malzemeyi ekleyelim.
Fırını evvelden 180 derecede 5 -6 dk ısıtalım.
Tepsimizi fırına yerleştirelim ve 35 40 dk 180 derece pişirelim.
Fırında kek pişerken sosumuzu hazırlayalım.
1 bardak süt kakao yu orta ateşte tencerede pişirelim,köpürmesine yakın tereyağını ekleyelim.
Kek e fırındayken bıçak batıralım şayet hamur ya da su kıvamı bıçağa gelmiyorsa kekimiz pişmiştir.
Kek in birinci sıcaklığı çıktıktan sonra keselim ve üzerine sosu dökelim.
Üzerine hindistan cevizini ekleyelim.
Kolay Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardak şeker
1 su bardak yoğurt
1 su bardak sıvı yağ (genelde 1 çay bardağı zeytinyağ ve 1 çay bardağı sıvı yağ koyuyorum ve sıvı yağ ziyanını azaltıyorum)
1 paket kakao(az kakaolu isterseniz 1 paket deri biraz az olabilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 çimdik tuz
1 tutam toz soda
4- 5 bardak un (yumuşak bir hamur için 4 ya da 5 bardak ayarlaması yapmalısınız)
Sosu için
1 su bardak süt
1 paket kakao
1.5 yemek kaşık tereyağ
Üzeri için
Hindistan cevizi
Kolay Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabımıza yumurta ve şekeri rengi beyaz a dönük köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
İçine yoğurt, sıvı yağ,kakao,kabartma tozu ,şekerli vanilin,toz sodayı ekleyelim ve karıştıralım.Azar azar un u ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
Yağlı kağıt serili tepsimize ya da sıvı yağ ile yağladığımız tepsimize hazırladığımız malzemeyi ekleyelim.
Fırını evvelden 180 derecede 5 -6 dk ısıtalım.
Tepsimizi fırına yerleştirelim ve 35 40 dk 180 derece pişirelim.
Fırında kek pişerken sosumuzu hazırlayalım.
1 bardak süt kakao yu orta ateşte tencerede pişirelim,köpürmesine yakın tereyağını ekleyelim.
Kek e fırındayken bıçak batıralım şayet hamur ya da su kıvamı bıçağa gelmiyorsa kekimiz pişmiştir.
Kek in birinci sıcaklığı çıktıktan sonra keselim ve üzerine sosu dökelim.
Üzerine hindistan cevizini ekleyelim.
Kolay Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı