Kelle paca corbası nasıl yapılır
Basit kelle paca corbası yapımı
Resimli Kolay Kelle Paca Corbası Tarifi
imageskolaykellepacacorbasitarifiresimli5ad4510ae00cf
kelle paca Corbası
Malzemeler
bir temizlenmiş koyun başı
dort temizlenmiş koyun pacası
bir kaşık tepeli un
bir yumurta sarısı
sarımsak, sirke
tuz
Yapılması
kap icinde bir kaşık un ile bir yumurta sarısını bir fincan soğuk su ile cırpınkelle ve pacaları bir guzel yıkayın ve suzun tencere icine kelle ve pacaları koyun ve uzerini iki parmak kapatacak miktarda su koyun
ardından yarım kaşık tuzu serpin ağır ateşte uzerinde biriken kopukleri alarak 15 saat sure ile pişirin
sure bitiminde dil uzerine kurdan batırın,kurdan dil icine rahat batıyor ise, tencereyi ocaktan alın
kelle ve pacaları cıkarın, soğutun dil uzerindeki deriyi soyun ve beyin haric butun etleri kemiklerinden ayırın kuşbaşı doğrayın tenceredeki suyu suzun ve ocak uzerine alın, icine doğranmış etleri koyun ve tencere kaynadıktan sonra bir kepce su alın terbiyesi ile karıştırın terbiyesini akıtarak kaynayan tencereye ilave edin ve karıştırın, tencereyi 5 dakika sure ile tekrar kaynatın, tuzunu karar hale getirin isterseniz uzerine tereyağ ile hafif kavrulmuş toz biber gezdirin ve sarımsaklı sirke ile gonlunuzce servis edin
Basit kelle paca corbası yapımı
Resimli Kolay Kelle Paca Corbası Tarifi
imageskolaykellepacacorbasitarifiresimli5ad4510ae00cf
kelle paca Corbası
Malzemeler
bir temizlenmiş koyun başı
dort temizlenmiş koyun pacası
bir kaşık tepeli un
bir yumurta sarısı
sarımsak, sirke
tuz
Yapılması
kap icinde bir kaşık un ile bir yumurta sarısını bir fincan soğuk su ile cırpınkelle ve pacaları bir guzel yıkayın ve suzun tencere icine kelle ve pacaları koyun ve uzerini iki parmak kapatacak miktarda su koyun
ardından yarım kaşık tuzu serpin ağır ateşte uzerinde biriken kopukleri alarak 15 saat sure ile pişirin
sure bitiminde dil uzerine kurdan batırın,kurdan dil icine rahat batıyor ise, tencereyi ocaktan alın
kelle ve pacaları cıkarın, soğutun dil uzerindeki deriyi soyun ve beyin haric butun etleri kemiklerinden ayırın kuşbaşı doğrayın tenceredeki suyu suzun ve ocak uzerine alın, icine doğranmış etleri koyun ve tencere kaynadıktan sonra bir kepce su alın terbiyesi ile karıştırın terbiyesini akıtarak kaynayan tencereye ilave edin ve karıştırın, tencereyi 5 dakika sure ile tekrar kaynatın, tuzunu karar hale getirin isterseniz uzerine tereyağ ile hafif kavrulmuş toz biber gezdirin ve sarımsaklı sirke ile gonlunuzce servis edin